CET Govora: Va mai da agent termic sau va fi catastrofă?

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a făcut precizări în legătură cu informaţiile potrivit cărora municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi alte localităţi ar putea rămâne pe termen nelimitat fără apă caldă şi căldură din cauza unor probleme apărute la furnizorul CET Govora.

0

Într-un text publicat pe facebook, vicepreşedintele CJ, Florian Marin, a dat  asigurări că nici în acest an şi nici în anii viitori această situaţie, prezentată în ceea ce a numit”termeni catastrofici”, nu va fi posibilă. Textul a fost preluat şi de preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

„Se  introduce în mentalul colectiv o stare de neîncredere şi panică

„De câteva zile a apărut în spaţiul public o temă redundantă, referitoare la nedorita posibilitate ca locuitorii municipiului să rămână fără căldură şi apă caldă, ca urmare a unor probleme apărute la CET Govora. Cei care vorbesc în termeni catastrofici despre acest lucru nu fac altceva decât să introducă în mentalul colectiv o stare de neîncredere şi panică, aceasta în plin proces de desfăşurare a unei proceduri şi licitaţii, care vor avea ca rezultat compania de proiect pentru realizarea unei centrale pe gaz, ce va fi construită pe Platforma CET Govora. Pe scurt, asigurăm populaţia, precum şi autorităţile că şi în anul acesta, dar şi în anii următori, vor avea căldură şi apă caldă.
Mai mult decât atât, Consiliul Judeţean Vâlcea a început, cu fonduri europene, reabilitarea reţelelor primare şi secundare de distribuţie. Totodată, CET Govora a înscris proiectul privind realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă, pe gaz natural, în data de 20 martie 2020, pentru finanţare, la ANRE Bucureşti. Adresa de înscriere a acestui proiect a fost trimisă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru finanţarea în cadrul Planului de Rezilienţă şi Restructurare, în data de 18 martie 2021”, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea.

CET Govora a intrat în insolvenţă în anul 2016, administrator judiciar fiind  Euro Insol, condus de Remus Borza. Până la această dată,  Euro Insol nu a prezentat un punct de vedere.

Facebook Comments