Consilierii craioveni au aprobat, în unanimitate, un proiect de maximă necesitate
Un WC numit dorinţă

Într-un Consiliu Local tensionat, când majoritatea atârnă de un singur vot şi acela asigurat de trădarea unui consilier liberal care, imediat după validare, şi-a descoperit „valorile“ social-democrate, momentele în care proiectele sunt votate în unanimitate sunt extrem de rare. Iar unul dintre aceste momente s-a înregistrat la ultima şedinţă, când consilierii locali au înţeles că în viaţa oraşului puţine lucruri sunt mai importante decât... necesitatea de a găsi o toaletă atunci când ai neapărat nevoie!

0

Cine ar fi crezut că, într-un consiliu născut din scandal, momentul de unitate va fi reprezentat de o toaletă?! Nu este vorba însă de orice toaletă, ci de „toaleta avocaţilor“, aşa cum, cel mai probabil, îi va rămâne numele de acum înainte. Asta pentru că, în şedinţa cu pricina, doi avocaţi, unul de la Putere şi altul de la Opoziţie, au pavat drumul către un acord aproape istoric. „Înţeleg că avem o veste bună în ceea ce priveşte acea toaletă de pe A.I. Cuza, de lângă Judecătoria Craiova, în sensul că se preia şi se renovează. Chiar era nevoie în zonă. (…) De mai bine de 10 ani, eu, dar şi Judecătoria, am formulat cereri în acest sens pentru că acolo sunt aproape 10.000 de persoane care merg în zonă. (…) Ţelul meu ca avocat şi craiovean este ca acolo să funcţioneze această toaletă. Este un demers personal de peste 10 ani, dar au fost o serie de probleme juridice“, a spus consilierul local USR Lucian Săuleanu, care este şi decanul Baroului Dolj.
Din cealaltă parte a spectrului politic i-a sărit în ajutor social-democratul Radu Marinescu, şi el avocat de meserie. „Aş vrea să susţin cele spune de colegul meu Lucian Săuleanu, care este şi decanul Baroului. Nu este doar în interesul avocaţilor, ci este şi în interesul justiţiabililor. Este foarte multă lume care apelează la serviciile Justiţiei şi este nevoie de punctul respectiv. Baroul a făcut demersuri, iar eu m-aş bucura să se realizeze acest lucru. (…) Este un WC bine-venit!“, a spus consilierul PSD.
În vâltoarea momentului, preşedintele de şedinţă, consilierul social-democrat Lucian Dindirică a propus chiar o vizită în grup a consilierilor locali la măreţul obiectiv. După care le-a cerut colegilor să voteze. «Unanimitate»!

Gata să-şi primească clienţii

Proiectul de hotărâre în cauză vizează darea în administrare către RAADPFL Craiova a unei toalete publice situate în vecinătatea Judecătoriei Craiova. Obiectivul fusese preluat în urmă cu doi ani de către Consiliului Local pentru efectuarea lucrărilor de reparare, igienizare şi schimbare a instalaţiei sanitare electrice, spaţiul fiind la acea vreme într-un stadiu avansat de degradare. Lucrările au costat puţin peste 8.600 de lei, iar pentru a putea fi dat în folosinţă mai are nevoie şi de personal care să-l deservească. „S-a renovat de către Primăria Craiova, prin acordul cadru, iar acum este dat în administrarea RAADPFL şi, imediat ce va fi semnat procesul-verbal de predare-primire, va fi introdus personal de serviciu şi va fi deschis. (…) Într-o săptămână maxim se va deschide!“, a venit şi vestea cea mare din partea viceprimarului Aurelia Filip.

Facebook Comments