Bun venit în era digitală: Primăria Craiova cumpără un munte de hârtie şi un arsenal de cartuşe

Municipalitatea intră în cursa înarmării birocratice. Edilii craioveni investesc 1 milion de lei pentru a face rost de aproape 10.000 de cartuşe. De imprimantă. Asta pentru că tocmai ce-au făcut rost, printr-o achiziţie anterioară, de câteva milioane de coli de hârtie pentru xeroxurile şi imprimantele din dotare.

0

Se vede că avem, din nou, ecologişti în consiliul local şi nu oriunde, ci în coaliţia care deţine majoritatea în legislativul municipal. Una dintre primele achiziţii majore din acest an priveşte combustibilul care alimentează aparatul birocratic municipal. Primăria pune la bătaie ceva mai mult de un milion de lei noi pentru a-şi asigura stocul de cartuşe de imprimantă pentru următorii doi ani. Acordul-cadru, lansat în sistemul electronic de achiziţii publice la o valoare estimată de 1.000.439 de lei noi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 24 mai 2021 şi are ca miză „achiziţionarea de cartuşe laser şi cartuşe cerneală conform cerinţelor caietelor de sarcini: Estimări ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea fi solicitate pe întreaga durată a acordului cadru (24 luni): – Cantitate minimă: 3.682 buc., conform Caietului de sarcini nr. 30657/17.02.2021. – Cantitate maximă: 9.971 buc., conform Caietului de sarcini nr. 30657/17.02.2021”, după cum se arată în documentaţia de atribuire publicată. Edilii au nevoie de un stoc suficient de cartuşe pentru  imprimantele primăriei, mai ales că tocmai au mai tras o tranşă dintr-un acord-cadru mai vechi, care are în vede furnizarea de coli de hârtie pentru aceleaşi echipamente municipale. Achiziţia, postată în sistemul electronic de achiziţii publice în prima decadă a lunii aprilie, are o valoare de peste 200.000 de lei. Trebuie spus că valorile maxime ale acordului-cadru presupun livrarea către funcţionarii Primăriei Craiova a peste 27.000 de topuri de hârtie A3 şi A4, adică ceva mai mult de 13,5 milioane de coli.

Investiţiile în digital, la jumătate

Dacă municipalitatea investeşte 1,2 milioane de lei în hârtie şi cartuşe de imprimantă, nu se poate spune că neglijează şi componenta digitală a activităţii administrative. Numai că în acest caz sumele puse în joc sunt la jumătate. Edilii au scos la licitaţie, din nou, contractul pentru retrodigitalizarea documentelor din arhivă, ca parte a investiţiilor derulate în cadrul unui proiect pe fonduri europene iniţiat în mandatul trecut. „Retrodigitalizarea documentelor din arhivă, respectiv servicii de arhivare electronică pentru proiect «A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocraţiei şi digitalizare pentru Cetăţenii BĂNIEI”, cod SIPOCA 514/cod MySmis 126292», conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 165307/10.11.2020” are o valoare estimată la 691.000 de lei şi prevede, potrivit anunţului postat de edili, „retrodigitalizarea documentelor din arhivă care sunt mai des accesate şi relevante pentru fluxurile actuale, implementarea unui modul de gestiune arhivă fizică şi încarcerarea rezultatului retrodigitalizării în modulul de arhivă electronică al sistemului de management al documentelor”. La acesta se adaugă o altă achiziţie din sfera digitală, prilejuit de acelaşi proiect cu finanţare europeană: Realizare si implementare Modernizare site web responsive şi accesibil cu migrare de date pentru proiect „A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocraţiei şi digitalizare pentru Cetăţenii BĂNIEI”. Licitaţia cu pricina este de asemenea reluată după precedente tentative eşuate şi are o valoare estimată de ceva mai mult de 21.000 de lei.  

Facebook Comments