Prefectul de Vâlcea s-a vaccinat cu AstraZeneca

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a primit luni, 12 aprilie, doza de rapel cu vaccinul AstraZeneca. El este printre primii vâlceni care s-au imunizat cu acest tip de vaccin, al treilea disponibil în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

0

Cu această ocazie, prefectul Sebastian Fârtat a ţinut să îi încurajeze pe vâlceni să aleagă să se imunizeze împotriva COVID -19 şi le-a transmis următorul mesaj: „M-am vaccinat astăzi cu doza rapel de la vaccinul AstraZeneca. Consider că am făcut cel mai important pas în faţa acestei pandemii şi îi îndemn şi pe vâlcenii care încă nu s-au imunizat să se vaccineze împotriva acestui virus, indiferent de tipul de vaccin pe care-l aleg.
Vaccinarea este la momentul actual cea mai sigură şi eficientă soluţie pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru. Cu cât sunt mai multe persoane vaccinate, cu atât este mai bine pentru toată lumea.
Studiile la nivel mondial arată că toate cele trei tipuri de vaccin disponibile în prezent în România sunt de ajutor în lupta împotriva COVID-19 şi doar prin vaccinarea a cât mai multor persoane există speranţa că vom putea opri răspândirea acestei boli.
Să ne uităm la ţări precum Israel sau Marea Britanie, care au vaccinat peste 50% din populaţia ţintă şi vom putea să ne dăm singuri seama care este calea de urmat. Aceste ţări au avut curajul şi resursele pentru a fi pionieri. Rata îmbolnăvirilor şi rata mortalităţii au scăzut semnificativ, iar în prezent sunt pregătite să renunţe treptat la restricţii.
Sunt convins că şi noi putem să facem acest pas şi, cu ajutorul campaniei de vaccinare şi al măsurilor de prevenţie, vom reuşi, încet, dar sigur, să ne întoarcem la normalitate.
Haideţi ca de această dată să privim spre viitor cu încredere şi curaj! Să lăsăm teama şi nesiguranţa în urmă!
Suntem puternici împreună! Ghidaţi de cele mai bune intenţii, suntem de neoprit!”, a transmis prefectul Fârtat.

Facebook Comments