Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri dimineaţă că i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Funcția de ministru interimar al sănătății va fi ocupată de vicepremierul Dan Barna, liderul USR.

0

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu.

Scaunul lui Vlad Voiculescu se clătina puternic de săptămâni bune, tot mai multe voci, inclusiv din coaliţia de guvernare, cerând demiterea acestuia. Deşi lui Voiculescu i se reproşa modul barbar în care zeci de pacienţi de la Spitalul „Foişor“ au fost evacuaţi în miez de noapte, se pare că picătura care a umplut paharul a reprezentat-o ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noi criterii pentru carantinarea unei localități, care a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Surse politice spun că decizia premierului Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu, considerat un „diamant“ de colegii de partid, aruncă în aer coaliţia de guvernare. Reprezentanţii USR, dar mai ales cei ai PLUS, sunt extrem de deranjaţi de îndepărtarea lui Voiculescu şi ameninţă chiar cu ieşirea de la guvernare.

Facebook Comments