Ionuţ Stroe (deputat PNL): Suporterii s-ar putea întoarce în această vară pe stadioane

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, deputatul PNL Ionuţ Stroe, le dă o veste bună suporterilor, care s-ar putea întoarce în scurt timp pe stadioane, după mai bine de un an în care au fost nevoiţi să-şi vadă favoriţii doar la televizor. Acesta spune că meciurile de la Euro 2020, care se vor disputa la Bucureşti, vor fi un test bun pentru a putea readuce publicul în tribune.

0

„Salut anunțul că cele 4 meciuri de la Euro2020, din iunie, de la București, se vor desfășura cu spectatori în tribune, chiar dacă într-un număr restrâns. Decizia este parte a unui angajament internațional luat de România, iar acest punct poate fi folosit ca acel moment când, controlat și sigur, vom putea permite din nou accesul spectatorilor pe stadioane. Va fi un test pentru a readuce publicul în tribune, cu toții ne dorim asta și putem împrumuta pe mai departe acest model și în România“, a scris, pe pagina sa de facebook, parlamentarul liberal.

Declaraţia fostului ministru vine la câteva zile după ce premierul Florin Cîţu a afirmat că e posibil ca de la 1 iunie să revenim la normal dacă tot mai mulți români se vor vaccina, în condițiile în care România va avea 8 milioane de doze de vaccin în lunile aprilie și mai. „Anunţul premierului Florin Cîţu, că 1 iunie poate fi începutul revenirii la o viaţă mai aproape de normalitate, oferă un plus de optimism. Un optimism moderat, dar de care avem nevoie în aceste zile când spitalele sunt pline în toate marile oraşe, când s-a ajuns la limita ATI, când trebuie să ne dozăm şi mai bine răbdarea în faţa unor noi măsuri de protecţie. Economia şi românii au nevoie de cât mai multă predictibilitate şi, de aceea, este de salutat că ministerele şi structurile mediului de afaceri se aşază la masă pentru a «desena» ce va fi după 1 iunie. E timpul să ne pregătim“, susţine Ionuţ Stroe.

Facebook Comments