Concluzii după discuţiile dintre Asociaţia Municipiilor şi premier: Accesul în mall-uri va fi restricţionat în funcţie de capacitate

O întâlnire on-line care a avut loc marţi, 23 martie, între premierul Florin Cîţu şi 19 edili din conducerea Asociaţiei Municipiilor din România, printre care şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a relevat câteva detalii deosebit de importante în legătură cu măsurile ce urmează, în contextul actualei situaţii epidemiologice. Primăria Râmnicu Vâlcea a remis presei un comunicat despre principalele subiecte abordate, iar primarul Clujului, Emil Boc, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a detaliat aceste discuţii.

0

„Marţi, 23 martie, 19 primari membri ai Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România conduşi de edilul Emil Boc au avut o întâlnire în regim on-line cu prim-ministrul Florin Cîţu având ca teme stoparea răspândirii coronavirusului şi eficientizarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul municipiilor. Printre subiectele abordate la întâlnirea la care a luat parte şi primarul Mircia Gutău s-au numărat suplimentarea numărului de vaccinuri şi a centrelor de vaccinare în zonele afectate de pandemie, suplimentarea personalului medical în secţiile de ATI, evitarea aglomerării centrelor comerciale şi revenirea în regim de telemuncă în instituţiile publice şi private. Consultările dintre Guvernul României şi conducerea AMR pe teme de stringentă actualitate vor continua şi în perioada următoare”, potrivit comunicatului municipalităţii.

Accentul va fi pus pe măsuri alternative la carantină

Conform  capital.ro, primarul Emil Boc susţine că urmează să fie impuse noi măsuri la nivel naţional. În acest context,  Boc a  adăugat că în prezent carantina a rămas o soluţie extremă, iar măsurile alternative rămân cele mai bune. „Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătăţii populaţiei, pe de altă parte, de menţinerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluţie extremă, de evitat, ca ultimă soluţie, şi accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în Bucureşti, cât şi în ţară” a declarat Emil Boc.
Acesta a adăugat că va fi întărit rolul Poliţiei Locale şi al Poliţiei Naţionale în scopul  respectării normelor impuse de autorităţi. Boc a precizat  că nu se pune problema de carantină de weeekend, sau carantină generalizată, ci de măsuri precum restricţionarea accesului în mall-uri: „Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu stricteţe a acestora prin implicarea Poliţiei Locale şi a Poliţiei Naţionale. Vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel naţional unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricţionat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a adăugat Boc, potrivit capital.ro.

Facebook Comments