Stop! Azi mașina stă pe loc! Primăria Râmnicu Vâlcea se alătură iniţiativei ”Vinerea verde”

În urma invitaţiei Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, angajații Primăriei Râmnicu Vâlcea se alătură proiectului ”Vinerea verde” lansat la finele săptămânii trecute.

0

Primarul Mircia Gutău, viceprimarul Andrei Gheorghiu, administratorul public Eusebiu Vețeleanu  și majoritatea  funcţionarilor  publici au anunțat că  astăzi, 19 martie, vin la serviciu pe jos din dorinţa de a da un exemplu și de  a promova  o nouă atitudine pentru reducerea poluării în mediul urban. „Iniţiativa Vinerea verde la Râmnicu Vâlcea va fi consolidată, în perioada următoare, de alte măsuri conexe, Municipalitatea lansând, totodată, invitaţia şi altor instituţii publice de a se alătura acestui demers benefic pentru întreaga comunitate locală.”, potrivit unui comunicat de presă.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, viceprimarul Andrei Gheorghiu(foto) subliniază că inițiativa lansată de Ministerul Mediului este dublu-benefică :

”Vinerea verde!

Să încercăm să avem cât mai multe zile în care să folosim mijloace de deplasare alternative.Hai să ne deplasăm sănătos nu doar pentru noi, ci și pentru planetă. Susțin inițiativa „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!” lansată de Ministerul Mediului – România. Hai să începem să fim mai sănătoși!”.

Campania ”Vinerea Verde” este  o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.  Această  inițiativă încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon. „Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal. Campania se adresează și angajaților din mediul privat.

Facebook Comments