Vâlcea: Peste 23.000 de omeni s-au vaccinat împotriva COVID-19

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 23.175 de persoane (atât din etapa I - personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale), transmite Prefectura Vâlcea.

0

„Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2) este de 34.331, dintre care 28.059 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.581 sunt doze de vaccin Moderna și 3.691 sunt doze de vaccin AstraZeneca.
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 23.175
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 11.156

Sunt funcționale 11 centre de vaccinare

În  județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt  momentan operaționale 11 centre de vaccinare comunitare: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Anton Pann”, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic ”Brătianu”), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca). În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, conform datelor oficiale.

Facebook Comments