Ionuţ Stroe, PNL: Drumul investiţiilor spre Craiova

0

Pe când România intra în UE, acum vreo 15 ani, ajunsese la modă o vorbă despre investiţiile de care au nevoie localităţile României: „stradă, şcoală şi spital”. S-au făcut mii de ore de dezbateri în presă despre nevoia ca România să investească în chestiunile elementare, care asigură dezvoltarea adevărată. Şi avem, încă, atâta nevoie de ele!
În 2021, Guvernul condus de PNL marchează pozitiv, în stil propriu, această listă pentru Craiova. Obiectivele despre care vorbesc au fost începute de guvernul Orban, din care am făcut parte, în 2020, şi sunt continuate acum de cabinetul Cîţu. Prezenţa premierului şi a câtorva miniştri la Craiova ne-a arătat că acest plan continuă, iar investiţiile sunt cât se poate de reale.
Pentru „străzi”, avem drumul expres Piteşti – Craiova, care avansează vizibil pe loturile în lucru şi, în curând, pe alte porţiuni pentru care au fost atribuite contractele. O dovadă nu doar că suntem o prioritate pentru Guvern, dar că rezultatele pot fi obţinute foarte repede dacă „se vrea”.
De ieri, pentru partea de „şcoală”, avem semnat contractul ferm pentru începerea reabilitării Colegiului Carol, o emblemă a oraşului şi un semnal puternic pentru zona de educaţie. Este un obiectiv ce a aşteptat mult prea mult acest pas, dar ne bucurăm să îl vedem în lucru. Totodată, decizia Guvernului cuprinde şi reabilitarea Operei, care va avea, cât mai curând, haine noi.
Pentru partea de „spital”, proiectul spitalului regional a fost deblocat anul trecut pentru finanţarea europeană şi el merge înainte.
Când se vorbeşte de „investiţii” şi că este nevoie de ele ca de apă în economie, nu sunt doar cuvinte goale. Am construit şi votat bugetul pe 2021 pe o filosofie care conţine astfel de proiecte. Craiova beneficiază. Banii vor ajunge, în proiecte majore cu o valoare de multiplicare, în toată ţara.

Ca un post-scriptum, am să mai amintesc doar că Guvernul condus de PNL a prelungit recent şi a completat măsurile de sprijin pentru economie pe timp de criză. Sunt şi acestea investiţii de care avem nevoie.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments