Craiova: Un deţinut condamnat pentru omor a evadat. UPDATE/ Acesta a fost găsit ascuns într-un canal

Un deţinut condamnat pentru omor a evadat, vineri dimineaţa, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, ieşind pe geamul salonului unde era internat.

0

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, părăsirea spitalului de către deţinutul Ion Soreanu, în vârstă de 53 de ani, a fost constată în jurul orei 6:45, iar pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului conducerea ANP a dispus deplasarea la faţa locului, de urgenţă, a unei echipe multidisciplinare (specialişti ai Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar/Direcţiei Inspecţie Penitenciară), informează Agerpres. „În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani“, se precizează în comunicat.

Poliţiştii doljeni au instalat filtre în Craiova şi în localităţile limitrofe, însă deţinutul, condamnat la 10 ani de închisoare pentru uciderea concubinei sale, nu a fost deocamdată găsit.

Persoanele care pot da informaţii cu privire la persoana în cauză sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova – Pelendava

Update
După mai multe ore de căutări, evadatul a fost găsit ascuns într-o gură de canal aflat chiar în curtea spitalului. „În urma activităţilor de căutare desfăşurate, evadatul a fost găsit de o echipă alcatuită din poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi poliţişti de penitenciar din cadrul Penitenciarului Craiova – Pelendava. Cel în cauză a fost găsit ascunzându-se în canalizarea din curtea interioara a spitalului“, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.


Facebook Comments