Comunicat de presă
PMP: „România respectată“ este proiectul de țară lansat la Congresul renașterii partidului

Anișoara Stănculescu, vicepreședinte național PMP, liderul PMP Dolj: „Primăvara politică a PMP a început cu un Congres care a ales noua conducere a partidului și a propus un program pentru România. Liderul nostru național, Cristian Diaconescu este candidatul PMP la alegerile prezidențiale din 2024“.

0

Congresul PMP, desfășurat pe 7 martie, la Sinaia, (cu prezența fizică a liderilor din teritoriu și online, cca. 600 de participanți) a stabilit noua linie strategică a partidului, a propus un proiect de țară intitulat «România Respectată» și a ales, cu o majoritate covârșitoare de voturi pe fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu în fruntea partidului. La propunerea unor lideri ai PMP, Consiliul Executiv Național, întrunit imediat după închiderea lucrărilor Congresului a votat în unaninimitate ca noul președinte al PMP, Cristian Diaconescu să fie și candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

Prin proiectul de țară lansat cu ocazia Congresului, PMP își reafirmă opțiunea sa politică de dreapta: conservatoare, creștin-democrată, naționalist-moderată. PMP își propune să pornească reconstrucția sa de la un dialog permanent cu cetățenii ale căror proiecte și revendicări să fie promovate în consiliile locale si județene, ținând cont că PMP este a treia forță politică din România ca număr de aleși locali.
PMP va pune miza pe sprijinirea antreprenoriatului român plecând de la principiul că, o țară cu cât are mai mulți oameni cu inițiativă care reușesc din punct de vedere economic, cu atât este o țară mai liberă.
PMP va negocia în plan extern condiții cât mai favorabile pentru ca banii alocați prin Programul de Reziliență și Redresare să se regăsească repede în dezvoltarea economică și socială a țării și a comunităților locale.
PMP rămâne membru al Partidului Popularilor Europeni urmând a dezvolta, conform angajamentului noului președinte Cristian Diaconescu, parteneriate politice puternice în primul rând cu partidele conservatoare și creștin democrate din Germania, Marea Britanie și Austria.


Liderul PMP Dolj, doamna Anișoara Stanculescu a fost aleasă cu prilejul Congresului renașterii partidului în funcția de vicepreședinte național al PMP. „Am sprijinit de la început moțiunea propusă de domnul Cristian Diaconescu. Sunt onorată de încrederea acordată. Plecăm la un drum nou motivați de toți cei care ne încurajează și la Dolj, să nu renunțăm la proiectul nostru. Vom face o altfel de politică și sunt convinsă că seriozitatea demersului nostru va atrage tot mai mulți oameni în sprijinul nostru. Avem un program coerent, singurul centrat pe valori democratice de dreapta autentică”, a afirmat noul vicepreședinte național al PMP.

Din regiunea Olteniei a fost ales ca vicepreședinte național al PMP și fostul deputat de Dolj, Ion Cupă.

Facebook Comments