Vâlcea: Nou-născutul abandonat de mamă într-o scară de bloc va ajunge în familia naturală

Bebeluşul abandonat de mama lui în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea, la trei zile după ce a venit pe lume, nu va ajunge în orfelinat, ci în familia naturală. Fetiţa se află încă în îngrijirea cadrelor medicale de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea şi este sănătoasă.

0

Nicolae Badea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că familia naturală şi-a exprimat dorinţa de a lua bebeluşul acasă: „La ancheta efectuată de noi, bunicii şi tatăl au dat declaraţii că vor lua fetiţa acasă, că nu se pune problema să o abandoneze, ci o vor creşte aşa cum i-au crescut şi pe ceilalţi doi fraţi ai ei. Aşadar, copilul se întoarce în familie după ce va fi externat”.

O poveste halucinantă

În data de 12 februarie a.c., o fetiţă de numai câteva zile a fost găsită părăsită în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea. Locatarii au anunţat poliţia, iar o ambulanţă a dus-o la maternitatea din oraş. Bebeluşul avea ombilicul prins cu o clemă care nu se foloseşte la spital, ceea ce indica faptul că e posibil să fi fost născut acasă. Ulterior, mama s-a prezentat la poliţie şi a declarat că a născut în maşina familiei, apoi a ţinut fetiţa ascunsă acolo timp de trei zile. Motivul: soţul ei nu îşi mai dorea cel de-al treilea copil. Femeia prezenta simptomele unei depresii postpartum (post natale) şi a fost internată la psihiatrie. Ea este cercetată în stare de libertate pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului, iar anchetatorii încearcă să separe adevărul de neadevăr din această poveste halucinantă. Mama copilului a fost cadru didactic suplinitor la mai multe şcoli din Râmnicu Vâlcea, iar soţul ei este inginer, potrivit unor surse.

Facebook Comments