Cum stimulezi creșterea părului

Părul este o podoabă prețioasă. Mulți oameni știu cât de valoros este părul, alții descoperă frumusețea lui abia în momentele în care se confruntă cu pierderea masivă a firelor de păr. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre soluţiile şi metodele de stimulare a creşterii părului.

0
Tinatin / Shutterstock.com

Cum să ai un păr frumos?

Să ai un păr frumos este o adevărată provocare, factorii care determină căderea firelor şi pierderea iremediabilă a acestorai sunt numeroși. De la cei genetic, la cei ce ţin de modul de viaţa sau  rutina de îngrijire zilnică.  În cazul în care vorbim de alopecie ereditară, lucrurile sunt destul de complexe. În această situaţie un transplant de păr rapid poate fi opțiunea cea mai sănătoasă pentru a beneficia de un păr bogat. Totuși în rândurile următoare ne vom opri asupra cazurilor în care părul este afectat de obiceiuri prietenoase şi rutina de îngrijire deficitară. 

Dacă vrei să ai un păr frumos este imperativ să ai o alimentaţie echilibrată, sănătoasă. Să nu renunți la nici o grupă de alimente deoarece toate furnizează nutrienţi valoroşi care contribuie la creșterea părului sănătos. Hidratarea corectă este un alt aspect căruia trebuie să îi acorzi multă atenție, fără apă suferă şi firele de păr şi scalpul. 

Renunță la obiceiurile nocive! Este greu, dar consumul de alcool şi  tutunul afectează deopotrivă aspectul pielii şi al părului. limitează consumul de cafea, chiar dacă este bogată în antioxidanți, cafeaua favorizează diureza, deci elimină apa din organism. 

Dacă ai înţeles cât de importante sunt alimentația şi hidratarea corectă, este important să revizui şi rutina de îngrijire a părului. Utilizează produse de îngrijire prietenoase, potrivite tipului de păr. Evită să foloseşti aer cald. Când trebuie să te coafezi folosește protecţie. Introdu în rutina zilnică uleiuri bogate în vitamine, minerale care susţin sănătatea părului şi care conferă elasticitate firelor de păr. 

Iată alte secrete pe care le poţi aplica pentru a-ţi proteja părul şi a stimula creșterea sănătoasă :

Vara  – acoperă părul cu pălărie. 

  • nu sta pentru perioade lungi în soare fără protecţie
  • spală-te pe păr după ce mergi la mare sau la piscină
  • foloseşte balsam pentru vârfuri
  • masează scalpul cu uleiuri esenţiale după fiecare spălare.

Iarna – hidratează-te bine

  • utilizează produse de îngrijire vitaminizate
  • nu ţine pe cap fes, căciula pălărie pentru perioade îndelungate, favoriza creșterea producției de sebum, şi scade rezistenta firelor de păr. 
  • tunde vârfurile lunar. 

Facebook Comments