Exclusiv
Vâlcea: Motelul Capela, ras și construit în stil italian

O petiție care circulă în aceste zile pe rețelele de socializare strânge semnături pentru salvarea Dealului Capela din Râmnicu Vâlcea de rechinii imobiliari. Petiția speculează că în locul fostului Motel Capela, odinioară brand al turismului vâlcean, vor fi ridicate blocuri de locuințe, și cere instituțiilor responsabile să nu emită avizele necesare. Va fi Capela victima afacerilor imobiliare? În exclusivitate, Indiscret în Oltenia a intrat în posesia proiectului turistic ce ar urma să fie ridicat pe amplasamentul fostului motel, aflat acum în curs de demolare.

0

Devenit din 2014 adăpost pentru vagabonzi, oameni și câini, Motelul Capela a intrat în anul 2018 în proprietatea firmei Xavitel care l-a achiziționat prin licitație, împreună cu o suprafață de teren de 8.700 m.p, pentru suma de 4,2 milioane lei. Anterior, complexul aparținuse omului de afaceri Ion Minea, care a fost condamnat la câțiva ani de pușcărie, iar bunurile multiplelor sale firme au ajuns la lichidatori.

Hotelul urmează să aibă și un centru SPA

 Noii proprietari par conștienți că nu pot distruge un simbol al orașului, ca atare vor ridica tot un complex cu destinație turistică : o construcție de 4 sau 5 stele, care îmbină elementele clasice cu cele moderne, inspirată din luxurianta arhitectură a vilelor de la marginea Lacului Como-Italia. Noul Motel Capela va avea locuri de cazare, restaurant și un centru SPA, potrivit proiectului. Rămâne însă o problemă înălțimea clădirii, investitorul dorindu-și un regim de parter și cinci etaje. Conform unor surse bine documentate, terenul a fost cumpărat scos deja din circuitul forestier, dar proprietarului i-a trebuit aproximativ un an pentru descărcarea arheologică. Motivul: zona Capela se află pe lista siturilor şi rezervaţiilor arheologice din judeţul Vâlcea, fiind sub regim de protecţie arheologică. Pe această listă, punctul Capela figurează cu următoarele date: „Aşezare – Hallstatt târziu, Cultura ferigile, 650/600-450 î.Hr. şi Aşezare latene, cultura Geto-dacică, sec. I î.Hr.-I d.Hr”.

Râmnicul rămâne o continuă provocare, atât la suprafață cât și în adâncurile sale.

Facebook Comments