Porția de venin
Săgeți liberale Consiliului Local Râmnicu Vâlcea

Dacă vrei să învingi într-un război, nu te uiți ca la icoană la un comandant care a pierdut în mod dezastruos lupte esențiale, fiindcă este foarte posibil să ducă armata în mlaștină. Teoria asta, de înțeles pentru mintea oricui, pare străină tacticii liberale din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, care, păstrându-l în față pe Grigore Crăciunescu, acționează ca un pluton sinucigaș. Voi dezvolta câteva considerații pe această temă, în speranța că PNL va medita asupra lor, deși am mari rezerve.

0

În anul 2016, Grigore Crăciunescu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, făcând partidul de ocară cu un scor-dezastru. Deși a fost susținut  de  toate forțele de dreapta, a reușit să adune 3.262 de votanți. Cum de s-au gândit acum liberalii să facă vector de imagine dintr-un  ins  care a strâns  o căciulă de voturi de la cetățenii orașului, numai ei pot explica.
Rezultatul bun pe care PNL l-a reușit  la alegerile de anul trecut se datorează și politicii promovării oamenilor tineri. Mă uit pe lista de consilieri locali a liberalilor și văd multe, multe nume noi. Ce fac băieții ăștia musculoși, numai buni de aruncat în luptă? Nimic, în afara faptului că se uită fermecați cum bate din pinteni maestrul luptelor ratate, Grigore Crăciunescu. Mare dezamăgire!

Le recomand liberalilor, dar nu numai lor, să citească „Arta războiului”. Este o carte despre tactici în luptă, scrisă de generalul chinez Sun Tzu în secolul al VI-lea î.Hr.
O, da! Și dacă tot am adus în atenție cartea asta, mi-am amintit de politica de gen cu care PNL și-a tot scos bustul în față.

Ce-or mai fi făcând consilierele PNL din C.L. Râmnicu Vâlcea?  Nu constat vreo zbatere, în afară de cea a genelor, atunci  când își dau dezaprobator ochii peste cap. În cartea lui Sun Tzu, două femei  au învins o hoardă fioroasă. Citiți, doamnelor, sper să nu o luați ad-litteram, acolo este descris un  vicleșug cu dansatoare din anul 623, de pe vremea  hoardelor Tuyuhun. 

Dar este o lecție despre curaj și minte iscusită, asta am vrut să spun.
Vouă, fetelor, vă  cerem  mult mai puțin.
 Ce-ar fi să începeți cu o lectură a Codului  Administrativ?

Facebook Comments