Primarul Romanescu nu mai vrea gunoi „de import“ la depozitul din Tg. Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede interzicerea depozitării gunoiului provenit din alte localităţi decât cele de pe raza judeţului Gorj la depozitul de deşeuri de la Târgu Jiu.

0

Potrivit edilului, localităţile gorjene care aduc gunoiul aici vor trebui să obţină aprobarea Consiliului Local până la data de 1 iunie 2021. „În acest caz, societatea Polaris va ţine evidenţa pentru fiecare localitate în parte şi va prezenta consilierilor locali, trimestrial, o situaţie ce va cuprinde, printre altele, cantitatea şi tipul deşeurilor. Această măsură este menită să înlăture problema mirosului emanat de groapa de gunoi prin eliminarea intervalului lung de timp dintre colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, timp în care acestea se descompun şi creează disconfort în cartierele din apropiere“, a anunţat Romanescu.

Amendă de la Mediu

Cu doar o zi înainte, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă de 70.000 de lei la depozitul de deşeuri din municipiul Târgu Jiu, în urma neconformităţilor constatate. „Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deşeuri municipale Târgu Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj a fost finalizat. În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deşeuri municipale i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancţiune contravenţională în valoare de 70.000 lei“, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Gorj. Trebuie reamintit că, în luna noiembrie a anului trecut, comisarii de mediu au mai aplicat alte două sancţiuni, în valoare de câte 100.000 de lei, la depozitul de deşeuri din municipiul Târgu Jiu, tot din cauza disconfortului olfactiv.

Facebook Comments