Vâlcea: Ajutată de Fundaţia Evergreen, Denisa nu mai învaţă online în baracă

În luna decembrie 2020, publicaţia noastră prezenta cazul incredibil al Denisei Mihăilă, elevă dintr-un sat izolat din Vâlcea, care, în toată perioada pandemiei, a făcut cursuri online într-o baracă la poartă, fiindcă numai acolo prindea semnal pe internet. Fundaţia Evergreen a reacţionat la această situaţie şi a realizat un sistem de conectare, astfel că, începând de luni, 8 februarie, Denisa beneficiază de internet gratuit în casă.

0

Denisa Mihăilă este elevă în clasa a XII-a la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea şi locuieşte în satul Valea Caselor din comuna Popeşti. O zonă izolată, cu vreo 20 de locuinţe, în care mijloacele moderne de comunicare nu au pătruns. După absolvire, ea doreşte să urmeze Facultatea de Drept şi luptă cu tenacitate pentru a-şi îndeplini visul.

George Chirca: „Denisa merită tot efortul, a învăţat toată iarna în frig la poartă, iar acum se trezeşte la 5 dimineaţa pentru a ajunge la şcoală”

George Chirca, de la Fundaţia Evergreen, spune că este impresionat de perseverenţa fetei: „Denisa merită toate laudele. A stat toată iarna în frig, la poartă, pentru a face cursuri online, iar acum, că a reînceput şcoala, se trezeşte dimineaţa la 5,00, merge cam 5 kilometri pe jos să prindă autobuzul de 6.15 pentru a putea ajunge la liceu, la Râmnicu Vâlcea. Astfel de oameni merită tot efortul. Fundaţia noastră a mai ajutat elevi care nu au acces la internet şi o vom face cu multă bucurie, dar cazul ei este realmente extraordinar.”

Marţi, 9 februarie, Denisa era la şcoală. Prin telefon, mama ei, Alina Mihăilă, a ţinut să îşi exprime încă o dată recunoştinţa: „Mulţumim pentru ajutorul dat Denisei. Internetul funcţionează, o ajută mult. Sper să îşi poată duce la bun sfârşit cursurile şi să scăpăm de probleme cu toţii”.
Din „şcoala online” încropită de părinţii ei la poartă, sau parcurgând zilnic zece kilometri pentru a ajunge la cursuri la Râmnicu Vâlcea şi înapoi acasă, Denisa Mihăilă transmite că lumina învăţării nu poate fi stinsă de nimic, dacă te lupţi pentru ea.

Fondată în anul 1998, Fundaţia Evergreen a derulat de-a lungul timpului diverse acţiuni, de la campanii de donare de sânge la lucrări de conectare pe internet în zone dificile, în sprijinul elevilor, până la lansări de carte, expoziţii ori ateliere meşteşugăreşti.

Facebook Comments