Deputatul Neaţă: „Guvernanţii se ocupă de tăieri de drepturi şi de bătălii ministeriale”

0

„Pentru că nu mai pot merge la nicio poartă înaltă să se plângă unele de altele, partidele de la guvernare îşi trag ghionturi reciproc, în văzul unei populaţii din ce în ce mai îngrijorate. Am scris cândva aici că cei mai neputincioşi dintre oameni îşi conduc familiile cu strigături şi pumni în cap şi cei mai lipsiţi de talent dintre conducători guvernează ţări cu ameninţări, cu vânători de oameni şi cu tăieri de drepturi civile şi băneşti.

Acum este din ce în ce mai limpede că guvernanţii României nu ştiu altă tehnică de administrat o ţară în vremuri de restrişte decât aceea a tăierilor de venituri şi a înfăptuirii unor economii pe seama nevoilor minimale ale omului”, opinează într-un comunicat Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

„Fără căldură în timpul iernii şi alte reţele de utilităţi elementare, fără bani pentru munca prestată, fără pensii pentru contribuţii, fără alocaţii pentru copii şi investiţii curajoase, pentru creşterea economiei.

Crizele nu sunt oportunităţi de economii făcute din nivelul de trai al oamenilor, ca înainte de 1989, ci mari momente dedicate investiţiilor naţionale, cum am mai spus aici. Se tot vorbeşte despre o reformă a statului, dar se vorbeşte numai pentru a putea tăia sau pentru a amâna drepturi băneşti, după cum se vede, nu pentru a restructura ceva. Să modernizezi un stat este foarte greu pentru cei aplecaţi spre economii de câţiva creiţari. Să dezvolţi un stat în vremuri de criză este şi mai greu pentru cei lipsiţi de curaj şi de vocaţie de mari conducători.

Mă întâlnesc cu oameni din ce în ce mai derutaţi de ceea ce se întâmplă. Este efectul lipsei de plan de guvernare şi de apariţii din neant a tăierii banilor, a blocării nivelului salarial şi a invocării când şi când a unei solidarităţi a trăitului cu bani puţini, în frig şi în frică pentru ziua de mâine. În Parlament, îi vom chema pe câţiva miniştri să explice ce vor cu adevărat de la viaţă. Se tot ceartă şi se critică între ei, de cele mai multe ori pentru nimic, nu par să ştie ce vor cu ministerele pe care le conduc şi nu par să fie interesaţi decât de soarta lor personală şi a partidelor care i-au făcut oameni mari. Bugetul însuşi este tot pe drum. Poate pentru că nu a reuşit să ascundă eşecul economic de anul trecut. Cu siguranţă pentru a împăca cele trei mari partide care şi-l dispută lovindu-se unele pe altele, zi de zi. O serie de moţiuni de cenzură îi va obliga zilele acestea pe miniştri să vină şi să explice în Parlament ce se întâmplă cu adevărat.”, potrivit parlamentarului social-democrat.

Facebook Comments