Deputatul Daniela Oteşanu îi cere ministrului educaţiei măsuri urgente de protecţie anticovid în şcoli

Deputatul PSD de Vâlcea Daniela Oteşanu (foto) a anunţat marţi, 9 februarie, că i-a solicitat ministrului educaţiei, în mod imperativ, aplicarea modelului european în privinţa măsurilor de precauţie în şcoli, în contextul reluării cursurilor. Parlamentarul social-democrat a criticat ceea ce a numit „condiţiile destul de incerte” în care s-au redeschis şcolile, subliniind că sunt îngrijorătoare situaţiile în care copiii care locuiesc în zone roşii şi vin la şcoli şi licee aflate în zone galbene sau verzi şi invers.

0

„S-au redeschis şcolile. În condiţii destul de incerte, fără a lua în considerare toate aspectele legate de pandemie, cu destul de puţini profesori vaccinaţi, deşi mai mulţi au solicitat acest lucru, fără a lua în calcul că sunt copii care locuiesc în zone roşii şi vin la şcoli şi licee aflate în zone galbene sau verzi şi invers. Acesta a fost motivul pentru care m-am adresat ministrului educaţiei. Rămân, în continuare, adepta testării periodice gratuite, atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice.
Vă adresez întrebarea şi în mod public, stimaţi guvernanţi: Cum asiguraţi şcolarizarea şi protecţia sanitară a elevilor care domiciliază în zone cu incidenţă COVID peste 3 la mia de locuitori care învaţă la unităţi de învăţământ din alte localităţi, aflate în scenariul galben sau verde?”, a opinat Daniela Oteşanu.

Ea a subliniat că i-a cerut ministrului educaţiei următoarele măsuri: „testare gratuită masivă în şcoli, inclusiv  profilactică, urgentarea vaccinării prioritare a cadrelor didactice, distribuirea gratuită a măştilor de protecţie tuturor elevilor şi profesorilor, asigurarea căldurii în şcoli pe timpul iernii şi a tuturor materialelor  didactice necesare”.

Facebook Comments