Au început lucrările la Isvarna II, cu faza pe filmări

Reabilitarea tronsonului existent de conductă a debutat cu găurirea acesteia în 36 de locuri, pentru a permite constructorilor să filmeze firul II al aducţiunii Isvarna-Craiova din interior. Lucrările propriu-zise ar urma să înceapă în data de 2 martie, când se va emite ordinul oficial, după cum a precizat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

0

Edilul-şef a vizitat şantierul pentru „cea mai mare aducţiune de apă finanţată din fonduri europene: Firul II Isvarna” , alături de viceprimăriţele din subordine şi de managerul Companiei de Apă Oltenia, Alin Şuiu, postând apoi proba video pe o reţea de socializare. Este vorba de tronsonul VI din proiectul Isvarna II, adjudecat de asocierea de firme ELSACO ELECTRONIC S.R.L. (lider de asociere) şi ECOAPA DESIGN S.R.L., la o valoare de 54.403.620,10 LEI, fără TVA. „Am vizitat şantierul deschis pentru primul dintre tronsoanele care vizează Firul II de aducţiune Isvarna – Craiova. Cele două firme câştigătoare respectă graficul, au finalizat Proiectul Tehnic, au achiziţionat materialele necesare, şi aici vorbim de conducte cu un diametru de peste 1 metru, iar pe 2 martie suntem gata să emitem Ordinul de Începere a Lucrărilor. Firmele au avut patru luni la dispoziţie pentru întocmirea Proiectului Tehnic, obligaţie de care s-au achitat. La sfârşitul săptămânii trecute a fost obţinută şi Autorizaţia de Construire pentru coridorul din judeţul Dolj unde se vor executa lucrările. Întrucât vremea a fost favorabilă şi antreprenorii au înţeles urgenţa acestui proiect, s-au făcut o serie de paşi în avans. Conducta a fost golită şi predată constructorului, care a curăţat-o şi a verificat-o pe interior cu camere video. Până în acest moment s-au făcut 36 gropi de inspecţie şi s-au filmat CCTV peste 6.000 metri de conductă”, a precizat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Prima plată, efectuată

Până la apă, au început să curgă banii pentru plata constructorilor. Potrivit primarului Craiovei, asocierea de firme a primit deja prima tranşă din banii pe care îi are de încasat pentru tronsonul VI, mai precis 5 la sută din valoarea contractului. Asta în condiţiile în care o parte din materialele necesare, aproximativ 3 kilometri de conductă mai exact, a ajuns deja în judeţ, în două depozite amenajate la Işalniţa şi pe Centura de Nord a Craiovei. „Firul II de aducţiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiţie strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg judeţul Dolj, dar şi pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate, pentru Craiova şi alte 6 localităţi din Dolj, respectiv Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus şi Filiaşi, precum şi pentru Rovinari, Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana şi Ţânţăreni, din judeţul Gorj. Investiţia presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă şi construirea altor 96,4 de kilometri şi a fost împărţită în 6 contracte de lucrări, aflate în diferite stadii ale licitaţiilor, acesta fiind primul adjudecat. «Coridorul» pe unde va trece Firul II de aducţiune Isvarna – Craiova înseamnă o suprafaţă totală de peste 215 hectare, suprafaţă care a fost trecută în proprietatea publică a judeţului Dolj”, a mai precizat edilul-şef.

CAO nu-şi mai încape în propria curte

Pe lângă realizarea firului II al aducţiunii de apă Isvarna – Craiova, proiectul finanţat din fonduri europene mai prevede şi amenajarea sau extinderea de reţele de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţ. De asemenea, Compania de Apă Oltenia, cea care implementează proiectul, va avea parte de câteva zeci de vehicule şi utilaje noi, care sunt la această oră în curs de achiziţionare, prin intermediul mai multor proceduri de achiziţie publică. Rămasă în criză de spaţiu, compania a început să se extindă prin curţile vecinilor. Mai multe magazii şi ateliere ale RAADPFL Craiova şi SC Salubritate Craiova SRL au trecut în administrarea CAO, prin hotărâri adoptate de Consiliul Local Municipal la ultima şedinţă.

Facebook Comments