Bugetarii nu vor primi vouchere de vacanţă în acest an

Legea Bugetului pe anul 2021 va ajunge, cel mai probabil, săptămâna viitoare în Parlament. Şi, deşi încă se lucrează la forma finală, veştile nu sunt tocmai bune pentru bugetari, care nu vor mai primi vouchere de vacanţă.

0

Conform unor surse, citate de publicaţia ştiripesurese.ro, Florin Cîțu a anunțat că vor fi eliminate voucherele de vacanță pentru bugetari în anul 2021, asta pentru că nu au fost cheltuite cele de pe 2019 și 2020. Veştile proaste nu se opresc însă aici. Astfel, Guvernul doreşte plafonarea salariile bugetarilor, plafonarea unor sporuri, precum şi diminuarea sau chiar eliminarea indemnizației de hrană. Măsurile de austeritate vor afecta şi subvențiile acordate studenților, Executivul vizând o limitare a acestora.
În urma acestor plafonări sau tăieri. Guvernul speră ca aceste plafonări şi tăieri să aducă o economie de aproximativ 9 miliarde de lei la buget. O decizie finală ar urma să fie luată în coaliție în zilele următoare.

Decizia Guvernului de a nu acorda vouchere de vacanţă în acest an reprezintă o nouă lovitură adusă operatorilor din turism, care sperau ca 2021 să fie anul relansării acestei industrii greu afectate de măsurile luate în combaterea pandemiei de coronavirus.   

Facebook Comments