Marea umilinţă a lui Gherghe, ultimul eşec al lui Adrian Duicu

0

Au fost aleşi, într-un final, după aproape 4 luni, viceprimarii municipiului Drobeta-Turnu Severin. Şi, slavă Domnului, a ieşit aşa cum trebuia: Cristian Mură (PSD) şi Daniel Cîrjan (PNL). Totuşi, e greu de uitat faptul că cel mai sinistru personaj care a parazitat vreodată viaţa politico-administrativă severineană, Costel „Fifty-Fifty“, şi-a dorit cu disperare să fie ales viceprimar. Nu i-au ajuns avertismentul dat la vot de severineni, aroganţa infinită şi înhăitarea cu mizeria de partid numită PRO ROMÂNIA, ci a vrut să fie din nou la butoane, ca un veritabil om bolnav de putere. Pe data de 29 ianuarie 2021, zi istorică, lui Costel i s-a dat peste bot, sperăm, pentru vecie!

A fost ziua umilinţei supreme şi decisive pentru un personaj sinistru care, timp de 8 ani, ca primar, a reuşit să inventeze populismul şi aroganţa duse la extrem. Este vorba de din ce în ce mai micul Constantin Gherghe, cel care a pătruns în Consiliul Local Severin, la bordul unei epave de vehicul, numită PRO ROMÂNIA, şi care visa să fie ales viceprimar. A făcut toate jocurile posibile şi imposibile şi chiar s-a sfătuit cu mentorul său, mai sinistru ca el, Adrian Duicu, şi a decis că vrea din nou la butoane, că s-a săturat să îşi toace în linişte milioanele de euro, fără a mai conta şi el în ecuaţia politico-administrativă locală. 

Doar că ceea ce nu a priceput arogantul este faptul că nu mai suntem în anul 2008, când PDL l-a făcut primar, împreună cu nişte naivi lucrători ai trustului de presă RTS, printre care mă număr şi eu. În locul leopardului de atunci, numit PDL, Gherghe şi-a ales un mâţ jigărit şi râios, subnutrit şi prăpădit, numit PRO ROMÂNIA. Cu acesta a purces la drumul spre câştigarea funcţiei de primar, la care visa din nou. S-a înhăitat, evident, cu o altă epavă politică, numită Adrian Duicu şi cu o echipă de ageamii care îl creionau la TEVEUL din dotarea lui Adişor, drept, „un suflu nou în politică”. Evident că era un suflu nou, dar nu unul plin de prospeţime, ci unul morbid, greţos. Este adevărat că a luat aproape 4.000 de voturi, doar pentru că atâţia mai sunt nostalgicii ignoranţi care l-au votat. Şi mai adevărat este faptul că a mai reuşit să tracteze o mizerie politică după el şi să o bage în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. O eroare a istoriei, desigur! 

Costel Gherghe și Adrian Duicu

Păi, măi arogantule şi expiratule, dacă doar la atâta ai mai rămas, la 4.000 de votanţi, atunci înseamnă că eşti deja cu un picior în lada de gunoi a istoriei! Dar ce s-a gândit Gherghe! Vine viceprimar, ia din nou coasa, lopata, tomberonul, foarfeca de tăiat pomii, ia cu el televiziunea de casă şi pleacă să mai prostească ceva severineni. De parcă acesta ar fi rolul fundamental al unui primar: să dea la coasă prin parcuri şi să facă circ ieftin în faţa camerelor video! Le-a povestit severinenilor în campanie că a renovat Teatrul, că a făcut Cetatea Medievală, că a asfaltat, dar severinenii, în marea lor majoritate, i-au dat cu flit, ştiind că, de fapt, nu el e cel care să fi făcut ceva din toate acele realizări. Nu, băi Costele, nu! Nu tu le-ai făcut, ci PDL-ul şi Mihai Stănişoară, care ţi-au adus fonduri cu nemiluita! Proiectele europene de succes au fost atrase prin competenţa şi inteligenţa viceprimarului de atunci, Mircea Grosu, de care, ulterior, plin de invidie, ţi-ai bătut joc. Mai ştii de ce ţi se spune FIFTY-FIFTY? Că dacă nu mai ştii, îţi amintim noi! Mai ştii cum ţi-ai bătut joc de toţi cei care ţi-au luminat calea şi cum te-ai urinat pe buna lor credinţă? Mai ştii cum ţi-ai trădat toţi binefăcătorii şi cum ai trecut prin toate partidele? Chiar nu îţi e ruşine să vii acum şi să ceri funcţia de viceprimar? Dar, de fapt, ţie nu ţi-a fost ruşine niciodată! Nici măcar atunci când l-ai vândut pe Stănişoară lui Duicu!

Îi felicit din tot sufletul pe consilierii locali care au cântărit corect votul dat viceprimarilor şi l-au umilit, sperăm definitiv, pe acest individ. Îl felicit, de asemenea, pe primarul Marius Screciu pentru modul inteligent în care a jucat cartea viceprimarilor şi l-a pus la colţ pe Gherghe!

Şi pentru că veni vorba de alt personaj sinistru, eşecul lui Gherghe este şi al lui Adrian Duicu, cel care a fondat la Severin marea mizerie politică numită PRO ROMÂNIA, cel care s-a înconjurat de şopârle (dacă nu le ştie nominal, i le spun eu!) în toată campania şi care a reuşit să îi convingă pe severineni şi mehedinţeni să fugă de PRO ROMÂNIA ca dracul de tămâie. Faptul că Gherghe nu a fost ales viceprimar este ultima lovitură încasată de muribundul partid PRO ROMÂNIA, este ca şi cum un adversar rănit în luptă ar fi în agonie, iar învingătorul îi trage un glonţ în cap ca să îl scape de suferinţă. 

Am trăit să o văd şi pe asta! Aleşii locali ai PRO ROMÂNIA fug, precum şobolanii, la alte partide, consilierii judeţeni sunt puşi la colţ, iar în Consiliul Local, consilierii PRO îi dau peste bot însuşi marelui GHERGHE. Este cea mai mare umilinţă, sperăm că şi ultima, trăită de Constantin Gherghe. Şi este ultimul eşec al lui Adrian Duicu. Ambii vor merge la coşul de gunoi al istoriei şi oamenii îi vor uita, spre binele tuturor, pentru totdeauna! 

În locul lui Gherghe, chiar imediat după şedinţa în care nu a fost ales viceprimar, mi-aş fi dat demisia din funcţia de consilier local şi aş fi plecat direct la Viena! Fă-o Costele, mai ai o şansă să te prăbuşeşti cu demnitate!

Facebook Comments