Vâlcea: Deputatul Buican, profesor de matematică, face apel la cadrele didactice să susţină campania de vaccinare

Deputatul liberal Cristian Buican, care în urmă cu câteva luni a suferit o formă gravă de infecţie cu SARS-CoV-2, s-a vaccinat recent la Centrul de vaccinare din Drăgăşani. Profesor de matematică timp de mulţi ani, Buican şi-a exprimat dezamăgirea că doar 45% dintre cadrele didactice din Vâlcea se vaccinează şi le-a îndemnat să susţină campania de vaccinare, subliniind că dascălii trebuie să fie exemple pentru ceilalţi.

0

„Am făcut un gest de normalitate. Fac un apel către toţi vâlcenii să înţeleagă că vaccinarea este singura noastră şansă. Am fost dezamăgit când am aflat că doar 45% dintre cadrele didactice din Vâlcea se vaccinează. Consider că dascălii trebuie să fie exemple pentru ceilalţi.
Rolul profesorilor este cu atât mai important, cu cât ei reprezintă modele pentru elevi şi părinţi. Pentru a pune capăt pandemiei, este necesar ca şi profesorii să susţină campania naţională de vaccinare. Doar imunizarea populaţiei prin vaccinare poate elimina virusul”, conform lui Cristian Buican.

Acesta s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timpul campaniei electorale din luna septembrie, pe când candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Boala i-a afectat grav sănătatea şi i-a anulat şansele de a câştiga competiţia.

Facebook Comments