Ministrul Mediului a chemat Poliţia după ce a văzut că la Poiana Mare se ardeau cauciucuri

0

Aflat în vizită la Poiana Mare, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a solicitat intervenţia poliţiştilor şi a reprezentanţilor Gărzii de Mediu după ce a observat că, la marginea localităţii, se ardeau cauciucuri.
Poluarea produsă prin arderea unor deşeuri, în special cauciucuri, pentru obţinerea şi valorificarea componentelor metalice din interiorul lor este o practică obişnuită în rândul comunităţilor sărace, în special rromi. Acest fenoment dă mari bătăi de cap şi locuitorilor din cartierele Romaneşti şi 1 Mai din Craiova, zona străzii Râului fiind deseori înghiţită de fumul gros al cauciucurilor arse. O altă zonă „fierbinte“ este şi la Cârcea – Coşoveni, locuitorii din zonă semnalând frecvent astfel de practici.

Reaminitm că ministrul Mediului, Barna Tanczos, efectuează joi o vizită în judeţul Dolj pentru a discuta cu autorităţile locale despre problema deşertificării, dar şi despre lansarea unui program de împădurire a judeţului. De asemenea, ministrul a avut o întâlnire şi cu conducerile instituţiilor de mediu din Dolj, dar şi cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, cu care a discutat despre soluţii pentru combatarea poluării din oraş.

Facebook Comments