Imprimante HP inkjet sau laser jet? Care sunt potrivite pentru tine?

Fără îndoială selectarea echipamentelor pentru birou este o sarcină cu adevărat importantă. Fie că ești antreprenor la început de drum sau gestionezi un business aflat în plină expansiune, selectarea imprimantelor pentru birou trebuie tratată cu maximum de atenție.

0
Sursa de imagine: FabrikaSimf / Shutterstock.com

De caracteristicile acestor dispozitive depind randamentul, costurile şi calitatea muncii depuse. În rândurile următoare ne vom opri atenția asupra imprimantelor produse de gigantul HP, care a câștigat, binemeritat, reputația pe acest segment de echipamente. Ne vom concentra asupra dispozitivelor de tip inkjet şi laser jet, şi vom vedea care este diferenţe între cele două tehnologii. Înţelegând mai bine diferenţele şi asemănările vei putea să achiziţionezi echipamente potrivite,  care să corespundă necesităților tale. 

Imprimante HP inkjet

Cum bine știi, dispozitivele HP inkjet utilizează, cerneală pentru a reda conținutul, deci necesită cartușe pentru imprimantă pentru a funcţiona. Pentru a crește versatilitatea acestora, şi pentru a le face cât mai atractive, inginerii HP au venit cu design ultra compact pentru modele lansate pe piaţă, dar şi cu funcții speciale de lansare a comenzilor de la distanța şi opțiuni de conectivitatea numeroase. Deci imprimantele cu cerneală sunt atractive pentru birourile cu deficit de spațiu.

Calitatea imprimărilor este excepțională, fie că vorbim de redare a conținutului pe hârtie simplă, hârtie specială – lucioasă, termică, fia că discutăm de conţinut monocrom sau policromie. Imprimantele cu cerneală sunt variante excepţionale şi pentru cei ce doresc să printeze imagini clare în culori bogate şi fotografii. Multe dispozitive inkjet ce poartă amprenta brandului HP au integrată tehnologia care permite redarea acestui tip de conținut.

Dacă luăm în calcul costurile ulterioare pentru consumabile şi accesorii, lucrurile sunt la fel de flexibile. Dispozitivele propuse de americani fiind la fel de eficiente cu consumabile originale, dar şi cu cele compatibile, care scad considerabil costurile.

Imprimante HP laserjet

Tehnologia laser este ceva mai  potrivită pentru afacerile bazate pe volum. Dispozitivele laser sunt rapide şi oferă soluţii de înaltă calitate. Randamentul de lucru este îmbunătăţit faţă de alte alternative. Cei ce aleg soluţiile propuse de HP se bucură de versatilitate maximă, imprimantele putând fi utilizate de o întreaga echipă. Opțiunile de conectivitatea şi lansare a comenzilor de la distanța fiind apreciate în birourile cu mai multe persoane. 

Dacă vorbim de rapiditate, trebuie să apreciem meniurile intuitive propuse. Imprimantele create de HP sunt uşor de utilizat, datorită butoanelor genial integrate, ale ecranelor LCD generoase şi a funcțiilor ușor de lansat.

Şi pe parte de consumabile, lucrurile sunt promiţătoare, fie că selectezi să utilizezi HP tonere originale sau HP tonere compatibile. Calitatea,  este aceiași, indiferent de opţiunea pe care o selectezi.

Facebook Comments