H o r o s c o p 2 0 2 1

0

Capricorn (22.12-20.01)
Sunteţi singura zodie al cărei Soare ciclic răsare şi apune (pe vechea configuraţie, asiatică, a Şobolanului de metal), ca între coperte. Definitivaţi într-o cheie narativă post-pandemică mai vechi capitole ocupaţionale. Nu întârzie cele noi, individuale sau asociative, preponderent familiale. Ştiţi ce aveţi de făcut şi faceţi exact ceea ce ştiţi. Simţ eminamente practic, dar şi imaginativ, de breslaş. Câştiguri punctuale în alternanţă cu altele întârziate –  constructiviste, relaţionale. Probleme majore în sănătate – ba, stres aleatoriu – oho!… Anul Bivolului de metal, cu startul în 12 februarie, vă rezervă, spre primăvară, succese la care deja aţi pus umărul. Urmare a bipolarităţii Saturn-Uranus, bunele oficii vor surâde pe întreg parcursul. Nu degeaba Capricornul se află în topul celor mai favorizate zodii ale lui 2021.

Vărsător (21.01-18.02)   
Zone de interferenţă cu semnul anterioarei zodii de pământ. Inauguraţi, din 12 februarie, intervalul unei intense şi benefice spaţialităţi. Plieri şi replieri, programe peste programe, rate de achitat şi orice alte împrumuturi la termen. Pe alocuri, şi câte o trimitere de la medicul de familie. Bătăi de cap din partea unor seniori mai cu pretenţii. Reprezentaţi o carismatică triadă de aer, deci stăruiţi în interiorul şi pe seama ei. Anacronismele în relaţia cu nativi „de sus” se rezolvă prin diplomaţie. Există o nişă norocoasă pe meridianul zodiei, indiferent de ascendent. Acum, depinde: între o călătorie pe Marte şi un câştig de milioane la bursă, există alte posibilităţi de a da lovitura. Trigoane înnoitoare (cereşti, nu din market) prin excelenţă în sezonul autumnal. Atenţie la neatenţie în grupuri şi societate.      

Peşti (19.02-20.03)
Determinare, încredere, energie pozitivă. Acestea sunt principalele influxuri direcţionate de „Marele benefic”, Jupiter, patronul zodiei. Mai ales că, în privinţa cifrelor de afaceri, unele provocări sunt ca de roller-coaster. Cei tineri capătă motivaţii în a acroşa pe viitor domenii de vârf, ceea ce, pentru un Bivol de metal, e aur curat. Momentan, tatonează, caută, se instruiesc, pe spezele celor din jur. Una peste alta, mutabilă cum o ştim, zodia Peştilor – de apă dulce, de apă  sărată – va „înota” până la sacrificiu spre a ajunge la liman. Este şi o configuraţie sentimentală, căreia poziţionarea Jupiter-Soare îi dă imbold. În context, diaspora, prin nativii care se încadrează în cea de-a 11-a casă astrală, o va proteja până în pânzele albe. Sănătatea rămâne o preocupare de nelăsat nicicum la voia întâmplării.

Berbec (21.03-20.04)
Căţărător înnăscut, admiţând că destinul său e un munte al încercărilor cu care a venit de acasă, proverbialul „muflon” pe mulţi, câteodată, îi priveşte de sus. Conflictual în aparenţă, guvernat de Marte, la un studiu atent se dovedeşte un bun moderator. Când nu luptă cu frigul de pe creste, caută, compensatoriu, un culcuş cald. Meticulos, atent, este campionul muncii la domiciliu. Îşi iese din fire când complementaritatea plutoniană pune presiune pe el. Atunci nu trebuie să uite sfatul croitorului care taie o dată după ce măsoară de două ori. Îndemânatic, lucrativ, performant, aproape mitic, berbecul transformă orice caier în lână de aur. Dornic de plimbări, de escapade, de concedii fabuloase. Nu se bagă unde nu-i fierbe oala şi nu încalcă legea. În linii mari, acesta va fi parcursul în 2021 al respectivului semn cardinal, mioritic sau nu.            

Taur (21.04-21.05)
Din cauze de lockdown, ministerul propriu al muncii şi protecţiei sociale s-a restrâns până la o scară fără lift. Nu dezarmaţi, factorul comun al aspectelor circumstanţiale pe 2021 este recuperarea pierderilor, pe lângă depăşirea sensibilă a colectărilor. Venus, planeta banului, mai e şi planeta lui „mens sana in corpore sano”. Cu alte cuvinte, spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cine eşti, dar spune-mi şi ce sport practici. Relaţia polivalentă a acestui semn de pământ cu nativul de cuplu este fără cusur, dar un venusian autentic va şti să se pună bine cu orice altă zodie. Mutatis mutandis, Taurul de metal nu va rata nimic din superlativele anului, fie şi survolând fusurile orare. Cele mai spectaculoase salturi calitative, posibile prin resetarea cu Soarele şi cu Jupiter. Aici, între noi, ele vor trebui transpuse ca orice pământean intrepid.

Gemeni (22.05-21.06)  
Flexibilitate, supleţe, intuiţie, bioritm în formă şi el, puţină duplicitate în dragoste, cam cât sarea în bucate, iată-vă astrograma. Nu totul însă va merge ca pe roate, pentru că mai şi schiaţi printre jaloane existenţialiste. Altruismul şi carisma, specifice semnului de aer mercurian, nu în ultimul rând cerbicia cu care vă apăraţi sistemul de valori, vă încadrează între aleşii Bivolului de metal. Veţi progresa pas cu pas, metodic, iar afacerile pe care le derulaţi vor urca la sensibile cote de profit. Trecerea la noul an va fi fără sincope, dar acestea pot surveni în intervale răzleţe de serta-ferta. Nu uitaţi că şi timpul liber are valoarea lui intrinsecă. Vi se va proba exact în limitele stabilite de planetar, atunci când timpul liber va fi ocupat cu de toate. Nu strică o „dezertare” de cotidian şi rutină atât cât vă ţin băierile pungii. Ready?…

Rac (22.06-22.07)        
Când nu e Soare, e Lună, în limbaj ezoteric, şi invers. Un cer integral acoperit de influxuri dătătoare de energie pozitivă şi reducţioniste în cazul energiei negative – ce cadou din înalt mai doriţi? Poate pică şi „Acolo unde cântă racii”… În afara cadranului solar, planetele care vă dau târcoale sunt Jupiter şi Venus, cum e mai bine pentru un campion al sensibilităţii şi acordurilor fine. Descărcarea de nori se scurge prin paratrăsnetul casnic. La orizont, un proiect spectaculos, dacă nu cel mai spectaculos din an. Autostrada Lunii, când ca-n palmă, când căptuşită, căci drumari suntem, nu e lipsită de „trageţi pe dreapta, la control bagajul de afecte!”. Ultima barieră în aşteptarea expresului 2021 este a restricţiilor, unde, orice-ar fi, nu încercaţi pe sub. Zicerea generic vă aparţine, nu?  „Apa trece, pietrele rămân…”         

Leu (23.07-22.08)
La început de an nu v-aţi fixat priorităţile, asta şi pentru că pe masa de lucru e o hârţogărie de nedescris. Abia prin Făurar le veţi da de cap, când se limpezesc zările. Da, mai bine mai târziu decât niciodată. Iniţiativele prind contur în sectorul privat, funciar, la pământ până mai ieri. Leii creativi, elitişti, vor avea parte (scuzaţi clişeul) de surprize, surprize. Casa 1 astrală, a personalităţii, răstoarnă fetişuri şi corectează puncte de vedere strâmbe. În sănătate, articulaţiile şi încheieturile aproape că vă trimit la nămol sapropelic. Vara, anotimpul care nu v-a trădat niciodată, se dovedeşte a fi şi un critic exigent. Pe lângă mare şi soare, vă închide în casă şi aruncă cheia. Vă rămâne terasa şi vă rămâne briza. Nu aveţi decât să finalizaţi ceea ce v-aţi propus în forul intim, de bună voie. Perfect, bioritmul matinal. Frate treaz, computerul. 

Fecioară (23.08-22.09)
Mercur, care vă guvernează personalitatea şi egoul, este o planetă grea, la propriu şi la figurat. Judecăţile nativului subordonat, semn mutabil de pământ, sunt şi ele la fel de „grele” în angrenajul deciziilor. 2021 debutează cu multe întrebări, dar cu puţine răspunsuri. Iniţiativa, cel puţin până la venirea Bivolului calendaristic, vă aparţine. Pe măsură ce compatibilităţile clasice îşi intră în rol, se degajează cuadraturile-frână. Vor urma conjuncturi fericite, de planete aliniate, aducătoare de succes în ambele sensuri: material şi spiritual (dacă nu invers). Între ele, fără exagerare, şi ceea ce poate figura ca „lovitura anului”. Activitatea de grup, „de gaşcă”, la o adică, întreţine concurenţa. Veţi susţine şi nişte examene deloc uşoare. Latura idilică nu va fi îngroşată, doar ceva mai permisiv extinsă pe durata unui an deloc facil.

Balanţă (23.09-22.10)
Acest semn cardinal de aer, venusian cum îl ştiţi, va resimţi adrenalina lui 2021 în casele astrale 6 (sănătatea, munca) şi 12 (limitele). Cântăriţi, măsuraţi şi evaluaţi cu profesionalismul unui judecător de la CEDO. Atât în cadrul familial, cât şi în cel familiar, manifestaţi înţelegere. În sănătate, evitaţi oboseala repetitivă, iar dacă vă simţiţi cu nervii întinşi, luaţi o pauză. Va ploua cu opoziţii Venus-Lună care vă obligă să recurgeţi la economii. Sextilele de aceeaşi marcă aduc schimbări spectaculoase în linia cosanguină: logodne, căsătorii, promovări ierarhice. Din toamnă, chiar că o să cam fiţi în aer, depinde cât timp vă ia de la decolare. Astrograma stărilor emotive indică fluctuaţii ce se cer atent monitorizate toamna, iarna. Nu din punct de vedere cardio, ci proverbial, pur şi simplu, nu trebuie să daţi pasărea din mână.                     

Scorpion (23.10-21.11)
Tenacitatea Bivolului de metal, adăugată încăpăţânării transmise în subsidiar de Marte şi Pluto, creionează nativi speciali: constructori, cercetători, arhitecţi, medici, literaţi etc. Cei mai domestici vor merge şi ei până unde le sunt prestabilite limitele pentru a-şi îndeplini visul sau pentru a-şi câştiga drepturile. Sunt foarte dornici de a se realiza prin intermediul artelor, unii chiar dedicându-se lor. Societatea şi lumea, în general, fiind cele care sunt, vor înţelege şi scorpionii, alături de peşti şi raci, că vor fi supuşi unui îndelung efort de adaptare. Culmea, toate cele 12 case astrale contribuie mai mult sau mai puţin la reinventarea personajului. Social, carismatic, intuitiv, acesta va încheia anul într-un veritabil triumf. Timp de 29 de zile, Soarele tutelar îi va fi deschis porţile afirmării şi reconfirmării sale: imunizat, fortificat.

Săgetător (22.11-21.12)
Nu se poate ca domniile voastre să nu vă fi însuşit lecţia semnului de foc, mutabil, pe care îl reprezentaţi. După Soare, Jupiter este o planetă de foarte mare înrâurire, iar Neptun nu face altceva decât să „umble” la profunzimi. Ambele planete sunt cele diriguitoare, iar „cooperarea” dintre ele este una aproape miraculoasă. Fructul zodiacal este un nativ deschis implementării de pasiuni adiacente profesiunii. Va lupta pe ambele fronturi cu aceeaşi fervoare şi seriozitate. Studios, calculat, dar şi altruist. Ordinea, curăţenia, străduinţa de a fi în pas cu moda şi cu epoca fac din Săgetător un personaj simpatizat. Se poate întâmpla ca vârful săgeţii să atingă o zodie supusă iraţionalului, de „lunatic”, şi atunci să te ţii! Bivolul de metal îi va conferi forţă, pragmatism şi siguranţă în general şi îl va răsfăţa în particular.

Facebook Comments