Primarul Craiovei, după întâlnirile cu reprezentanţii asociațiilor de proprietari din zonă:
Olguţa Vasilescu: Este necesară reabilitarea termică a tuturor blocurilor de pe Calea Bucureşti

Primarul Municipiului Craiova a început, din această săptămână, o serie de întrevederi cu reprezentanţii asociațiilor de locatari de pe Calea București, în vederea prezentării proiectului de revitalizare a zonei.

0

„Astăzi (luni – 11 ianuarie, n.red) am avut primele întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din zona bulevardului Calea București, pentru a le transmite în mod direct ce ne-am propus să schimbăm. Iar cel mai important aspect în ceea ce-i privește este, fără îndoială, necesitatea reabilitării termice a tuturor blocurilor din zonă, lucrări ce pot fi realizate pe fonduri europene. Astfel, le-am prezentat celor prezenți facilitățile finanțărilor europene pentru reabilitarea termică, iar primul lucru pe care trebuie să-l facă, în această perioadă, este să demareze procedura de strângere a acordurilor de la proprietari. Cei care nu vor dori să acceseze programele de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe vor avea obligația refacerii fațadelor din fonduri proprii. De altfel, discuțiile despre oportunitățile de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene vor continua, zilele acestea, și cu asociațiile de proprietari din celelalte cartiere ale Craiovei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Primele lucrări pentru revitalizarea Căii București au demarat, săptămâna trecută, la nivelul spațiilor verzi din zonă. Astfel, au fost marcați arborii uscați în vederea tăierii acestora și a replantării de arbori noi și s-a procedat la curățarea vegetației uscate. Proiectul de transformare a celei mai importante artere din municipiu mai prevede realizarea de locuri inedite de joacă, reglementarea tipului de activități ce se pot desfășura în spațiile comerciale din zonă, dar și trecerea în subteran, de către furnizorii de servicii de telecomunicație, a cablurilor existente.

Facebook Comments