Premierul Florin Cîţu: Dacă se va menţine trendul descendent al cazurilor de Covid-19 şcolile ar putea fi redeschise în data de 8 februarie

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că şcolile ar putea fi redeschise în data de 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al cazurilor de Covid-19.

0

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. (…) Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. (…) Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei“, a afirmat Florin Cîţu.

Totodată, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu este exclus nici scenariul ca unitățile de învățământ să fie redeschise mai devreme de 8 februarie în zonele unde rata de infectare este de 3 la mie.

Facebook Comments