Oltenia: Sute de kilograme de petarde şi alte materiale pirotehnice interzise au fost confiscate de către poliţiştii

0

Peste 10.000 de articole pirotehnice au fost ridicate sâmbătă, dintr-o locuinţă din oraşul Balş, în urma unei percheziţii domiciliare. „La locuinţa bărbatului au fost identificate 10.586 de bucăţi de articole cu conţinut pirotehnic, de diferite mărci şi dimensiuni, în greutate de 110 kg, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.
Percheziţiile au fost efectuate de către poliţişti de la Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Olt, împreună cu poliţişti din Balş, cu sprijinul luptătorilor din Serviciul de Acţiuni Speciale Olt.

O cantitate mare de materiale pirotehnice a fost confiscată şi de către poliţiştii vâlceni în urma unor percheziţii domiciliare în oraşul Băbeni. Mai exact, în locuinţele vizate au fost găsite peste 600 kilograme de articole pirotehnice din categoriile I, II şi III, interzise pentru deţinere şi comercializare către publicul larg în România, şase persoane fiind conduse la audieri.
Alte 30 de kilograme de produse pirotehnice, petarde şi baterii de artificii, au fost indisponibilizate de poliţiştii vâlceni după ce au fost găsite asupra unui tânăr în vârstă de 21 de ani, din Berislăveşti, care le-ar fi comercializat ilegal. Acesta a spus că îşi găsea clienţii prin intermediul reţelelor de socializare.

Facebook Comments