Vâlcea depăşeşte 9.000 de bolnavi Covid-19

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 9.006 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 131 decese, a anunţat Prefectura Vâlcea.

0

„Marţi, 15 decembrie, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se aflau internate 183 de persoane cu SARS-COV-2, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 30 asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 140 cu forme medii şi 13 internate în secţia ATI. În acest moment, în judeţ sunt 31 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice.”

În izolare se află 509 persoane

„Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.195 dintre cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei. În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 33.871 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 23.644 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 57.515 teste în judeţul Vâlcea.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 44 de decizii de izolare şi 35 de decizii de carantină, în prezent 649 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 509 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).
 Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unităţile sanitare de pe teritoriul judeţului Vâlcea, recomandăm cetăţenilor precauţie, evitarea spaţiilor aglomerate şi a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor şi purtarea măştii de protecţie”, a mai precizat Prefectura Vâlcea.

Facebook Comments

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUn an dificil
Articolul următorIndiscreții de Vâlcea