Şah la PNL
Klaus Iohannis nu-l consideră pe Cîţu drept o variantă pentru a forma viitorul Guvern

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că va urma încă o rundă de negocieri deoarece, în acest moment, „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern“.

0

„Am avut o primă rundă de consultări cu partidele care vor fi reprezentate în noul parlament, un schimb de opinii bun, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern. Am primit chiar câteva propuneri însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări.
(…) Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.
Intenționez să convoc nou Parlament în 21 decembrie, luni se va constitui noul Parlament“, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Reamintim că PNL a mers la consultări cu propunerea Florin Cîţu pentru funcţia de premier desemnat. În schimb, PSD propune un Guvern de uniune naţională care să-l aibă pe Alexandru Rafila pe post de prim-ministru.  

Facebook Comments