Ministrul Tineretului şi Sportului spune că programul de acordare a voucherelor în valoare de 300 de lei începe să dea rezultate
Ionuţ Stroe: Peste 21.000 de copii legitimaţi la cluburi în ultimele două luni

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, citat de Agerpres, că peste 21.000 de copii au fost legitimaţi în ultimele două luni şi jumătate la cluburile sportive, beneficiind astfel voucherele în valoare de 300 de lei acordate de stat odată cu prima legitimare.

0

„Mă bucur să pot spune că acest proiect este o reuşită. Prin intermediul său am reuşit să aducem către sport şi să legitimăm peste 21.000 de noi copii, în doar două luni şi jumătate, în plină pandemie. Vorbim despre o creştere semnificativă a numărului de copii legitimaţi, avem judeţe unde am crescut faţă de situaţia anterioară şi cu peste 100%. Este un rezultat extraordinar, în condiţii adverse, şi tocmai de aceea nu ne vom opri, ne dorim să continuăm acest proiect al voucherelor şi în 2021 şi să mărim numărul de beneficiari până la 100.000“, a declarat Stroe.

Conform MTS, 21.753 de copii au fost legitimaţi pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie 2020-30 noiembrie 2020. Disciplinele fotbal, handbal, baschet, atletism, nataţie şi pentatlon modern au beneficiat de cele mai multe legitimări.

Voucherele în valoare de 300 de lei au putut fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv, scopul acordării ajutorului financiar fiind încurajarea practicării sportului de performanţă.

Facebook Comments