Un întreg cartier a fost transformat ilegal în târg de haine vechi
Craiova second-hand

Zeci de așa-ziși comercianți au pus stăpânire sâmbătă dimineața pe mai multe străduțe, troturare și alei de acces din cartierul craiovean 1 Mai.

0

Este vorba despre țiganii care comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand în târgul din apropiere, închis ca urmare a măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. Supărați că nu au unde să-și vândă vechiturile, țiganii și-au întins marfa pe unde au văzut cu ochii, fără să le pese că blochează trotuare ori căi de acces către blocurile din apropiere.


Din păcate, situația pare să fie tolerată de către autoritățile locale, care nu vor să provoace un scandal în prag de alegeri, riscând să piardă astfel voturile comunității rrome.

Disperați, locuitorii din cartierul 1 Mai, spun că nu mai știu la cine să mai apeleze. „Așa ceva nu credeam că este posibil în anul 2020. Au închis târgul și nu-i mai lasă să vândă haine acolo, dar este în regulă să le vând pe trotuare și printre blocuri?! Cum se poate așa ceva? Unde sunt polițiștii, unde sunt instituțiile statului? Mai există așa ceva? Astea sunt imagini de oraș care se visa capitală europeană?“, a spus unul dintre craiovenii care locuiește în zonă.

Revoltător este faptul că, în cazul comercianților prezenți în căsuțele din Târgul de Crăciun din centrul Craiovei, și-au făcut apariția zeci de angajați ai statului de la diverse instituții de control. Aceștia nu au fost lăsați să-și vândă marfa pe motiv că nu au apă curentă și canalizare, deși unii dintre ei chiar aveau. În schimb, în cazul de față, unde vânzătorii de haine vechi își țin marfa direct de jos, fără a respecta nici cele mai elementare norme de igienă, nu se mai autosesizează nimeni.

Facebook Comments