Ambasadorul SUA în România, în vizită la Calafat

0

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, a vizitat vineri municipiul Calafat, fiind însoţit de mai mulţi lideri ai PNL, printre care şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Economiei, Virgil Popescu. Zuckerman a vorbit despre importanţa României în strategia SUA şi a pus accentul pe faptul că investiţiile, în special în infrastructură, sunt esenţiale pentru dezvoltarea ţării noastre. „România este o ţară foarte importantă pentru strategia SUA şi a NATO. Alături de Polonia, România este parte a flancului de Est care protejează Europa şi unul dintre cei mai buni prieteni ai SUA. (…) România trebuie să fie un lider în Europa, acolo unde ar fi trebuit să fie de mulţi ani. Sprijinim dezvoltarea economică a României care este foarte importantă, chiar mai importantă chiar decât apărarea militară“, a declarat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.


De asemenea, ES Adrian Zuckerman a anunţat că ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, va fi decorat cu Medalia de Merit, cea mai înaltă distincţie americană civilă acordată. „Pe 15 decembrie, îi dăm ministrului Ciucă cea mai mare mare medalie americană civilă – The Medal of Merit – pentru ceea ce a făcut când a fost şeful Apărării. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el”, a declarat ambasadorul SUA.

Cu acest prilej, liderii PNL au amintit despre investiţiile guvernului liberal care vizează Doljul şi regiunea Olteniei. „În acest moment sunt mai multe proiecte majore de investiţii sunt în desfăşurare, care vor ajuta la dezvoltarea municipiului Calafat. Vorbim despre conducta de gaze Segarcea – Calafat, despre modernizarea Portului Calafat, modernizarea căii ferate Craiova – Calafat sau drumul expres Calafat – Lugoj. Municipiul Calafat are potenţial să devină, în următorii ani, un pol de dezvoltare în Dolj“, a spus preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că: „Atât dezvoltarea portului cât şi modernizarea căilor de comunicații sunt esenţiale pentru infrastructura naţională, dar şi pentru dezvoltarea Olteniei. Au început deja investiţii în această zonă, ceea ce înseamnă că putem vorbi deja despre relansarea economică a regiunii şi a Doljului.
Planul de guvernare al PNL are ca prioritate Oltenia, cu toate judeţele acestei regiuni istorice, cu un potenţial deosebit şi cu resurse umane de valoare. Aceste avantaje trebuie puse în valoare pentru viitorul Doljului, pentru a dezvolta România!
Guvernul PNL a decis deja dezvoltarea infrastructurii portuare din Calafat şi împreună cu investitorii privaţi sunt convins că vom da relevanţa cuvenită intențiilor noastre din programul de guvernare“.

Facebook Comments