Eugen Neață, candidatul PSD Vâlcea pentru Camera Deputaților: „Nu vă fie frică!”

0

Acesta este îndemnul cu care oamenii au câștigat libertatea ori de câte ori cineva a încercat să le-o ia. Nu vă fie frică! Democrația încetează să mai funcționeze acolo unde se instalează teama publică. Trăim niște vremuri în care, din nou, cei aflați la cârmă induc teama în oameni prin restricții neexplicate și prin cultivarea fricii exagerate.

De obicei, acest lucru este practicat de aceia care se tem de voința celor mulți, iar puternicii zile se tem întotdeauna de cei mulți, care, iată, tocmai trebuie să meargă la urne pentru a decide o nouă putere politică. Nu vă fie frică! Fiți prudenți și respectați toate regulile sanitare, dar nu vă fie frică să mergeți la secțiile de votare și să spuneți ce aveți de spus o dată la patru ani de zile. Coronavirusul este o amenințare reală, foarte gravă, și trebuie să stăm departe de el purtând mască, păstrând distanța față de ceilalți și curățindu-ne mâinile cât mai des. Dreptul de a vota și de a stabili prin vot cine este mai priceput la treburile țării poate fi la fel de important ca sănătate noastră, pentru că sănătatea societății nu este indiferentă la rezultatul votului nostru.

Aceste alegeri nu sunt un concurs de frumusețe. Nu alegem între cei frumoși și cei mai puțin arătoși. Alegem între cei care știu să conducă o țară și cei care habar nu au cum să conducă o țară.

Alegem între pricepuți și nepricepuți, între cei care pot lua decizii pentru noi toți și cei care tremură ori de câte ori trebuie să hotărască ceva important.

Trecem prin vremuri dificile. Criza sanitară se prelungește, criza economică este fardată cu cifre înveselite de puternicii zilei, criza financiară ne poate lăsa fără bani în buzunare. Trebuie să-i alegem pe cei puternici, pricepuți și puși pe muncă.

Nu este prima dată când trăim sub amenințare, dar este prima dată când avem ocazia să alegem pe cei care ne pot trece prin această perioadă fără frică și fără ezitare. Și mai trebuie să alegem pe cei care lucrează în folosul oamenilor, nu împotriva intereselor lor.

Am fost în zeci de locuri din județ și chiar din țară în campania electorală care se apropie de final. Cei mai mulți știu deja pe cine vor trimite la cârma țării, iar cei care nu s-au decis încă știu că nu merg la un concurs de frumusețe, ci la alegeri care pot schimba în bine sau în rău viața noastră, a tuturor.

Nu vă fie frică!

    Comandat de Partidul Social Democrat Vâlcea; Executat de Mișcoci Marielena Întreprindere Individuală ;  CMF 11200020.

Facebook Comments