La mulţi ani, Vâlcea ! La mulţi ani, România!

Cu speranţa unor zile viitoare mai bune, îi doresc României vremea marilor schimbări în bine! Sănătate, prosperitate şi înţelepciune! Asta le doresc tuturor românilor, dar şi implicarea în îmbunătăţirea sistemelor esenţiale pentru societatea noastră! Îmi doresc şi ca fiecare dintre noi să aibă curajul de a lupta pentru o schimbare profundă care să ne elibereze!

0

Sunt hotărâtă să fac şi eu acest lucru, ca Senator al acestei ţări care merită tot ce este mai bun! Pentru că Vâlcea, pentru că România au fost private ani de-a rândul de grija şi de investiţiile care li se cuvin. Însă România, după atâţia ani chinuiţi de un sistem părtinitor şi cel mult mediocru, îşi va urma drumul meritat spre dezvoltare.

Vâlcea va rămâne locul de pornire al noii revoluţii în segmentul maşinilor electrice în România, pentru că echipa Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice a confirmat puterea creatoare a vâlcenilor si potenţialul descoperirilor care ne-au arătat viitorul maşinii electrice construită aici, la Vâlcea.
Am promis că schimbăm Vâlcea şi, iată, o facem, acordând atenţie valorilor şi conştientizând faptul că în viitor mai multe oraşe din ţară ar putea utiliza pentru transport şi nu numai o flotă de maşini electrice produse la Vâlcea.

Grija mea faţă de femeile şi fetele care sunt victime ale violenţei domestice este şi va rămâne necontenită! În sprijinul acestora, pe lângă crearea serviciilor gratuite de asistenţă de care pot beneficia, voi iniţia un program care va avea misiunea de a asigura protecţia femeilor, pentru că eu fac parte din categoria celor care consideră că nicio formă de violenţă, mai ales asupra femeilor, nu poate fi tolerată!
De aceea, voi promova înfiinţarea pe plan local a unor programe de suport şi consiliere psihologică pentru victimele violenţei domestice.

Mereu voi susţine protecţia socială a categoriilor defavorizate, în special a femeilor şi copiilor, precum şi creşterea calităţii vieţii. De aceea, unul dintre programele mele se adresează familiior monoparentale. Consider, ca om, ca femeie şi ca mamă că este nevoie de sprijinul nostru pentru o parte specială şi foarte neglijată a familiilor din România, familiile monoparentale.
După cum a reieşit şi din multele discuţii pe care le-am avut cu dumneavoastră, cetăţenii, familiile cu un singur părinte sunt afectate într-o mult mai mare măsură economic şi mai ales social, în special în urma evoluţiei pandemiei.
Am decis că, atunci când voi face parte din Senatul României, voi susţine în Parlament acordarea unui sprijin financiar pentru ajutorarea familiilor monoparentale, sub forma unui spor salarial acordat persoanelor care au un loc de muncă stabil.
Prin această iniţiativă legislativă, în cadrul primăriilor vor putea fi incluse în organigramă noi posturi care să aibă în atribuţii şi rolul exclusiv de sprijin şi de susţinere, prin programe speciale, a familiilor monoparentale.
Prin noua lege specială, vom stabili ca Guvernul să aloce sumele necesare pentru bugetele locale destinate susţinerii famililor monoparentale în funcţie de necesităţile proprii ale fiecărei familii.
Noi, liberalii, am ales să vă reprezentăm în Parlamentul României pentru că ne dorim dezvoltare. Doar aşa vom putea să fim alături şi de copiii pentru care familia înseamnă doar mama, bunica, tatăl sau bunicul, poate chiar doar un tutore.

âlcea are şi şansa istorică de dezvoltare post-pandemie! Îi voi sprijini pe colegii mei în demersurile lor care implică atragerea fondurilor europene pentru Vâlcea.
Voi susţine turismul şi promovarea cu succes a judeţului Vâlcea prin implicarea directă în crearea de evenimente culturale şi sociale pentru vâlceni. Acestea negreşit vor creşte interesul turiştilor şi pe cel al oamenilor de afaceri pentru tradiţiile, istoria şi locurile unice ale judeţului nostru.
Încă avem în Vâlcea monumente şi locuri unice care, deşi definesc identitatea judeţului nostru prin istoria lor, nu sunt puse în valoare în circuitul turistic.

În calitate de Senator, voi participa la crearea unor module speciale pentru calitatea învăţământului, în care sistemul educaţional va putea fi adaptat şi personalizat în raport cu nevoile noii societăţi, axat pe practică, pe dezvoltare şi pe creativitate.
Voi susţine programe speciale şi ateliere de dezvoltare personală organizate în zonele defavorizate la care vor participa profesori, muzicieni, pictori, sportivi, actori, psihologi care îi vor ajuta pe părinţii proveniţi din familii defavorizate să îşi ajute copiii.

Va fi un efort uriaş, pe care ni l-am asumat ca liberali şi pe care mi-l asum şi eu, personal! Schimbarea deja se simte, chiar dacă a venit într-un moment extrem de dificil pentru omenire. Deşi nu toţi recunosc acest lucru, această schimbare există şi în România, iar România renaşte, începând chiar din 1 Decembrie, ziua sărbătoririi sale!
Fie ca 6 Decembrie să fie începutul istoric al marii victorii pentru români!


La mulţi ani, Vâlcea! La mulţi ani, România!

Comandat de Partidul Național Liberal; Realizat de Mișcoci Marielena Intreprindere Individuală; Cod AEP:11200025; portal- www.indiscret.ro

Facebook Comments