Cristian Buican, candidatul PNL Vâlcea pentru Camera Deputaților, noi întâlniri cu cetățenii

Vineri, în data de 27 noiembrie 2020, candidatul PNL la Camera Deputaților, profesorul Cristian Buican, împreună cu echipa sa de campanie s-au aflat în localitățile Berbești, Zătreni, Tetoiu și Roșiile. În fiecare dintre ele, pe parcursul mai multor ore candidatul a discutat cu numeroși cetățeni despre preocupările și problemele acestora și despre felul în care ar putea din postura de reprezentat al alegătorilor să promoveze cele mai bune soluții pentru aceste probleme.

0

 S-au exprimat aceleași două constante seturi de preocupări: cele de nivel local (în primul rând, introducerea gazelor și extinderea rețelelor alimentare cu apă și canalizare, dar și continuarea asfaltării drumurilor comunale și mai buna întreținere a acestora și păstrarea curățeniei), respectiv cele naționale (în această privință, deși s-au exprimat și preocupări pentru nivelul pensiilor, pentru riscul creșterii șomajului și amenințările la adresa nivelului de trai, cele mai impoartante probleme în percepția cetățenilor cu care s-a întâlnit candidatul au fost asigurarea sănătății și a educației în condiții de pandemie, cu trimitere, în special la perioada de recuperare post covid, respectiv la asigurarea mijloacelor pentru învățământul online).

Candidatul PNL, profesorul Cristian Buican, recunoscând importanța ambelor seturi de probleme pentru fiecare dintre cetățeni a arătat că o viitoare guvernare PNL va sprijini primarii pentru rezolvarea problemelor locale și  a insistat că la nivel național această guvernare a început deja – și va continua cu detereminare – să ia măsurile oportune pentru optimizarea sistemului de sănătate și a celui de educație. Astfel, prin cabinetele medicilor de familie se va desfășura un program de urmărire sistematică a evoluției sănătății persoanelor care s-au vindecat de COVID. De asemenea, au fost date asigurări că guvernul Orban este pregătit să investească în spații de cercetare, cazare pacienți, infrastructură de utilități, amenajarea de centre de radioterapie, imagistică și alte infrastructuri necesareastfel încât, acolo unde va fi necesar, cetățenii să poată beneficia de sprijin. În ce privește educația, în perioada următoare, pentru sprijinirea învățământului online, guvernul, prin inspectoratele școlare județene, se va preocupa în continuare de dotarea cadrelor didactice și în special a elevilor cu terminalele necesare (tablete, laptopuri etc. și cu programele de softuri adecvate) astfel încât fiecare copil să poată învăța în condiții cel puțin decente.

Comandat de Partidul Național Liberal; Realizat de Mișcoci Marielena Intreprindere Individuală; Cod AEP:11200025

Facebook Comments