Specialiști în sănătate avertizează că peste România vine al treilea val al pandemiei de coronavirus

Cu toate că lumea este în așteptarea vaccinului care să salveze omenirea și să se revină la o viață normală, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății trag un semnal de alarmă pentru toate statele.

0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează statele lumii că este posibil ca la începutul anului viitor să omenirea să se confrunte cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus. Ba mai mult, potrivit reprezentanților OMS, se pare că Europa va fi zona cea mai afectată.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor. Trebuie să reacționăm rapid la virus, în mod robust și decisiv. Mai ales la început, când virusul se răspândește încă foarte încet în diferite comunități. Dacă reacționați cu jumătate de măsură, problema va crește foarte repede”, a declarat David Nabarro, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Politico.eu.

Reprezentantul OMS a lăudat în schimb țările din Asia, care nu au relaxat măsurile de restricții, iar rezultatele se văd mai puține persoane infectate cu coronavirus.

Facebook Comments