Se știe unde vor fi stocate dozele cu vaccinuri împotriva coronavirusului

Pandemia de coronavirus pare a avea zilele numărate, după ce mai multe companii farmaceutice au scos vaccinuri împotriva acestui virus. România a început să se pregătească pentru a primi primele doze.

0

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului ar putea ajunge în România în a doua jumătate a lunii decembrie. Doctorul a fost desemnat să se ocupe de campania de vaccinare anti-Covid-19. Acesta a anunțat unde vor fi stocate dozele, fiindcă au nevoie de niște condiții speciale. „În cel mai fericit caz, ne așteptăm ca după jumătatea a doua a lunii decembrie, spre sfârșitul lunii, să vină primele doze de vaccinuri cel puțin de la o companie producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vom vorbi de ianuarie, februarie. În momentul de față avem tot ce ne trebuie. Principalul centru de stocare în România va fi Institutul Cantacuzino. Vor exista încă 6 centre regionale, în 6 spitale militare care vor fi prevăzute – și există aparatura de care vă spun – cu aceste congelatoare de minus 80 de grade care au capacitate de stocare a unui număr mare de doze. Toate acestea există, ele mai trebuie doar să fie distribuite la centrele regionale. Producătorul acestui vaccin asigură distribuția până la nivelul acestor centre regionale”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Potrivit medicului, este vorba despre cel puțin 2,4 milioane de doze de vaccin și tot atâtea de la Pfizer. Dozele vor fi folosite pentru a vaccina personalul medical și pentru a începe vaccinarea și la categoriile vulnerabile și angajații din domeniile esențiale. Acesta se face în două doze, la interval de câteva săptămâni.

Facebook Comments