Ludovic Orban a anunțat investiții masive în sistemul de sănătate

Premierul Ludovic Orban a anunțat că primul vaccin împotriva coronavirusului ar putea ajunge în România în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie.

0

Șeful Guvernului a anunțat că vaccinarea nu este obligatorie, însă lumea trebuie să fie conștientă de beneficiile acestuia și în acest sens va fi demarată o campanie de informare. „Nu putem obliga oamenii să se vaccineze. Vaccinarea va fi opțională, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării. Vaccinul poate fi soluția pentru combatarea pandemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a anunțat și o infuzie de bani în sistemul de sănătate, fiind semnate 10 contracte cu finanțare europeană care vor ajuta la combaterea Covid-19. Astfel, în țară vor ajunge 1,270 de miliarde de lei, bani ce vor merge către spitalele din România. Cea mai mare sumă va fi alocată în București, 100 de milioane de euro.
„Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Ruropene pentru a reuși aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reușit să obținem o finanțare de un 1,270 miliarde, bani destinați înzestrării spitalelor cu aparate echipamente și cu orice alte investiții necesare. Această alocare este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde de euro care vor fi alocați sistemului de sănătate în următorii 7 ani. 1,9 miliarde de euro prin programul național de recuperare și reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul bugetului Uniunii Europene în 2021-2027 din fondurile de coeziune. Gândiți-vă că e vorba în total de o investiție de aproape 7 miliarde și jumătate de euro, investiție care vine să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor medicale în sănătate. Avem în plan realizarea celor trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare. Este vorba de Spitalul Regional Iași, Spitalul Regional Craiova, Spitalul Regional Cluj-Napoca”, a spus premierul Ludovic Orban.

Facebook Comments