Cristian Buican ” Voi redepune la Parlament proiectul eliminării pensiilor speciale, nu a existat alt parlamentar în România, niciodată, care să scrie o astfel de lege. ”

Deputatatul liberal de Vâlcea, Cristian Buican, candidat pentru un nou mandat, a declarat că în legislatura viitoare va redepune la Parlament proiectul eliminării pensiilor speciale, așa cum l-a conceput în forma inițială. „Noi dorim eliminarea tuturor pensiilor speciale. Nu a existat alt parlamentar în România, niciodată, care să scrie o astfel de lege. Legea mea a fost pur și simplu hăcuită în comisii, și din acest motiv a fost declarată neconstituțională, după ce fusese votată aproape în unanimitate în Parlament. Eu sunt dator să le spun acest lucru oamenilor, și în viitorul mandat voi relua această temă, și cred că o voi depune în forma ei inițială”, potrivit lui Cristian Buican.

0

”Una dintre inițiativele legislative importante care a reieșit în urma discuțiilor cu Dumneavoastră a fost în anul 2019 când am inițiat un proiect de lege prin care doream eliminarea pensiilor speciale. Am fost printre puținii parlamentari care a avut curajul să propună o astfel de lege. Proiectul inițial a suferit multe amendamente, dar în cele din urmă a primit 247 de voturi “pentru” și 21 de abțineri. Legea elimina pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari, mai puțin cele pentru militari și polițiști:
– parlamentari (indemnizație limită vârstă)
– foștii Președinți ai României
– primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)
– judecătorii CCR (pensie de serviciu)
– membrii Curții de Conturi
– Avocatul Poporului
– funcționarii publici parlamentari
– Corpul diplomatic și consular
– Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
– Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
– judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)

– Din nefericire, legea nu a putut fi promulgată de Președinte, deoarece Curtea Constituțională a acordat aviz de neconstituționalitate concluzionând că măsura este una discriminatorie, atâta timp cât ea nu se aplică tuturor pensiilor speciale.

-Mi-am propus că în noul mandat să depun proiectul de lege din nou, de dată această în formă lui inițială!”, a precizat candidatul PNL Vâlcea pentru Camera Deputaților, Cristin Buican. 

Comandat de Partidul Național Liberal; Realizat de Mișcoci Marielena Intreprindere Individuală; Cod AEP:11200025

Facebook Comments