Mănăstirea Lainici, focar de Covid-19. Lăcașul de cult a intrat în carantină

În ciuda declarațiilor preoților, care le transmit enoriașilor că rugăciunile și apa sfințită țin coronavirusul la distanță, tot mai multe lăcașuri de cult se transformă în focare de Covid19. Este și cazul Mănăstirii Lainici care a intrat în carantină pentru 14 zile după ce mai multe persoane au fost infectate cu virusul chinezesc.

0

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că Mănăstirea Lainici se închide pentru 14 zile, după ce șapte persoane din incinta lăcaşului de cult au fost confirmate cu COVID-19, una dintre ele decedând.

„În urma anchetei epidemiologice, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au decis ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină timp de 14 zile, începând cu data de 17 noiembrie. Decizia a fost luată din cauză că șapte persoane din rândul personalului mănăstirii au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, una dintre acestea decedând”, au transmis cei de la DSP Gorj, potrivit Agerpres.

Stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la București, după ce a stat mai multe zile la un spital din județ. Starea lui de sănătate este acum bună, însă un alt membru al Mănăstirii Lainici și-a pierdut viața zilele trecute din cauza coronavirusului.

„A fost declarat focar la Mănăstirea Lainici după ce mai multe persoane din cadrul lăcaşului de cult au fost confirmate cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru, citat de Agerpres.

Facebook Comments