Ludovic Orban: Starea de urgență nu îşi are rostul

Pandemia de coronavirus este critică în România, mai multe orașe din țară fiind în carantină. Cu toate acestea, premierul consideră că începe să se vadă lumina de la capătul tunelului, după ce un vaccin împotriva coronavirusului urmează să ajungă în țară, în perioada imediat următoare.

0
Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de restricție de săptămâna viitoare

Premierul României a vorbit despre starea de urgență și consideră că aceasta nu își mai are rostul, fiindcă măsurile aferente stării de alertă sunt suficiente.

„Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (…) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile.
Sigur, mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem de exemplu să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare”, a afirmat Ludovic Orban, la România TV.

Totodată, premierul a anunțat că învățământul va rămâne on-line, până când pandemia de coronavirus va scădea considerabil.

Facebook Comments