România se pregătește de campania de vaccinare anti-Covid-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că țara noastră se pregătește intens pentru administrarea vaccinului anti-Covid-19.

0

Șeful statului a anunțat că, săptămâna viitoare, va fi făcută publică strategia de vaccinare, iar de întreaga campanie se ocupă doctorul Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Central.

„La nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii.

A fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.

Așa cum am mai menționat, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar și de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației”, a spus președintele.

Klaus Iohannis consideră că încep să se vadă rezultatele noilor măsuri de restricție. Până la apariția vaccinului, șeful statului îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Facebook Comments