Marian Vasile (PNL): CL Craiova nu va mai fi tratat precum un apendic al primarului

Majoritatea din CL Craiova, reprezentând consilierii PNL şi cei ai alianţei USR-PLUS, a decis să nu participe vineri la şedinţa de consiliu local convocată de către primarul PSD Mihail Genoiu, considerând că aceasta este nelegală. Aceştia spun că viitorul Executiv trebuie să înţeleagă că lucrurile s-au schimbat în urma votului dat de craioveni în data de 27 septembrie, iar Consiliul Local nu va mai fi trata precum un „apendic al primarului“.

0

„Aceasta este majoritatea votată de craioveni în Consiliul Local. De acum înainte, CL Craiova nu va mai fi tratat precum un apendic al primarului, aşa cum a fost când majoritatea era dată de PSD. Vom începe să facem diferenţa între instituţia primarului şi instituţia consiliului local. Sunt lucruri distincte. Noi suntem autoritatea deliberativă, primarul este cea executivă. (…) Nu ne prezentăm azi pentru că noi considerăm şedinţa ca fiind nelegală! (…) Tot ce s-ar fi putut rezolva la şedinţa de azi era să fie pusă în funcţie doamna primar, care nu mai are răbdare încă o zi, pentru că sâmbătă şi duminică sunt zile nelucrătoare. Probabil voia să-şi vadă filmul de sâmbătă seara din postura de primar!
Îi aşteptăm pe colegii de la PSD şi PER luni, la ora 10:00, la şedinţa convocată de noi!“, a declarat liberalul Marian Vasile, propunerea PNL pentru un post de viceprimar, care a adăugat că: „noi am convocat o şedinţă pentru data de 16 noiembrie pentru că problemele Craiovei sunt multe.
Ei au convocat şedinţa pentru azi, ştiind că noi avem un coleg în izolare, care nu putea veni“.

La rândul său, Cezar Drăgoescu, consilier USR-PLUS, a precizat că şedinţa convocată de Mihail Genoiu este doar un joc de imagine. „Avem aici întreaga echipă de consilieri PNL – USR-PLUS. Vreau să vă spun că noi, cei de aici, reprezentăm majoritatea de Dreapta din Craiova. Se pare că unii din PSD încă nu au înţeles asta. Noi nu vom gira abuzurile PSD, aşa cum este şi cel de azi, şedinţa convocată de ei fiind nelegală.
Noi reprezentăm interesele craiovenilor care aşteaptă de la noi soluţii, nu să fim părtaşi la jocuri de imagine ale PSD. Ce se întâmplă azi nu are legătură cu interesele craiovenilor şi este doar un joc de imagine. Primăria şi Consiliul Local nu sunt moşia sau feuda cuiva. Acest gen de politică trebuie schimbat odată pentru totdeauna. Vântul schimbării bate deja din ce în ce mai puternic“, a spus Drăgoescu, propunerea USR-PLUS pentru un post de viceprimar.  

Reamintim faptul că, în urmă cu două zile, consilierii locali PNL şi USR-PLUS au decis să convoace, pentru ziua de luni – 16 noiembrie, o şedinţa extraordinară a Consiliului Local. „A trecut o lună şi jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanţii au fost şi ei validaţi de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă primarul PSD nu a convocat încă o şedinţă de consiliu. Suntem cu toţii într-o perioadă încărcată şi dificilă în care este esenţială funcţionarea Consiliului Local şi, înţelegând votul şi dorinţa cetăţenilor, începerea activităţii nu mai poate fi amânată. Consilierii locali USR-PLUS şi PNL, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10,00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local“, se arată într-un comunicat de presă remis de consilierii PNL şi USR-PLUS.

Facebook Comments