SCM Rm. Vâlcea – nimeni nu scapă de covid. Antrenorul şi preparatorul fizic, depistaţi pozitiv

Depistat cu SARS-CoV-2 după recentul turneu de la Sfântu Gheorghe, antrenorul principal al SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, va vedea de la televizor cele două partide pe care echipa urmează să le dispute în această săptămână. La testarea de după acelaşi turneu au mai ieşit pozitivi preparatorul fizic al echipei, Liviu Dumitru, şi junioara Andreea Ţîrle (18 ani).

0

Cu un lot incert, decimat de coronavirus, cu antrenorul depistat şi el pozitiv, cu câteva accidentări notabile, SCM Râmnicu Vâlcea urmează să joace în această săptămână două partide. Joi, începând cu ora 13.00, vâlcencele vor întâlni Gloria Bistriţa, la Bucureşti, în Liga Naţională, iar sâmbătă se vor duela în deplasare cu Buducnost în cadrul Champions League (ora 19.00). Testarea de miercuri, 11 noiembrie, urmează să decidă care va fi componenţa echipei la cele două meciuri.

Florentin Pera

Pera: „Am parcurs o perioadă critică, la ultima testare am avut 11 cazuri pozitive”

Imediat ce a fost anunţat că are Covid-19, Florentin Pera a precizat că se simte bine şi a făcut o scurtă radiografie a situaţiei echipei. „Nu sunt forme grave, mă simt bine. Voi încerca să fiu alături de fete, să le susţin, să le ajut în această perioadă pentru a se prezenta la următoarele partide în condiţii cât mai bune. Am parcurs o perioadă critică, la ultima testare am avut 11 cazuri pozitive. Sper ca lucrurile să meargă de acum din ce în ce mai bine. Deja trei jucătoare, Aardahl, Lopez şi Ciucă, au ieşit din izolare, duminică (n.r. 8 noiembrie) va scăpa şi Minevskaja, iar de luni vor termina carantina şi celelalte fete. De săptămâna viitoare, în mod normal, echipa va începe să se pregătească în efectiv normal, exceptând-o pe Iryna Glibko, indisponibilă din cauza unor probleme de sănătate. Îmi doresc ca echipa să revină într-o formă fizică bună cât mai curând. Cele mai multe fete au avut două săptămâni de pauză şi nu va fi deloc uşor să fie la parametrii optimi pentru a juca împotriva celor de la Buducnost, a declarat antrenorul oltencelor, pentru ProSport.

Legendarul Petre Berbecaru a învins boala la aproape 80 de ani

Până la ora actuală, nicio jucătoare şi nimeni din stafful tehnic nu au ajuns la spital, cu toţii având forme relativ uşoare ale bolii. Nu a scăpat de Covid 19 nici seniorul SCM, legendarul Petre Berbecaru, descoperitorul de talente, care la cei 78 de ani a reuşit să învingă boala.

Facebook Comments