Ludovic Orban promite ajutor financiar pentru sectorul HoReCa

Pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele economice ale României. Drept urmare, autoritățile încearcă să găsească soluții pentru stimularea agenților economici care au avut pierderi foarte mari.

0

Unul dintre sectoarele grav afectate de pandemia de coronavirus este HoReCa, iar premierul Ludovic Orban a anunțat că se va introduce o formă de ajutor de stat, compensând 20% din pierderea cifrei de afaceri raportată la 2019. Măsura trebuie, înainte, să fie aprobată de Comisia Europeană.

„În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportată la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri. Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că Guvernul pregătește o formă de ajutor de stat și pentru domeniul cultural.

Facebook Comments