Klaus Iohannis a anunțat că, în primăvara anului viitor, în Romania va ajunge un vaccin anti-Covid 19

Cazurile de coronavirus s-au înmulțit în România, iar președintele a avut o discuție cu specialiști în sănătate pentru a vedea ce măsuri mai trebuie luate pentru a stopa răspândirea virusului.

0

Șeful statului a anunțat că, în cel mai favorabil caz, România va primi un vaccin anti-Covid-19 undeva în primăvara anului viitor. Potrivit acestuia, în țară vor ajunge 10 milioane de doze, în mai multe tranșe.

„Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccin la nivel european.
Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc.
Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a anunțat că țara trebuie să fie pregătită pentru a vaccina populația, iar în sensul acesta au fost luate mai multe măsuri.

„Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital.

Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a adăugat șeful statului.

Facebook Comments