Ministrul Stroe: Sunt suporter al Universităţii Craiova doar acasă!

Partida dintre CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș s-a încheiat 1-2. Drept urmare, formația din Cluj rămâne la 6 puncte distanță de Universitatea Craiova.

0

Patronul CFR-ului, Neluţu Varga, a criticat dur arbitrajul și a anunțat că formația sa nu se va prezenta, etapa viitoare, la meciul cu FC Argeș. Acesta nu s-a sfiit să îl atace și pe ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, despre care a spus că distruge fotbalul românesc. Replica demnitarului nu a întârziat să apară.

„Știu ca e o perioadă foarte dificilă pentru sport, pentru fotbal implicit. Evident că sunt dificultăți în a organiza pregătirea și desfășurarea meciurilor în aceste condiții speciale. Știu că există nemulțumiri în legătură cu accesul spectatorilor în stadioane și cu veniturile, care nu mai sunt aceleași. Dar la ce se referă domnul Varga când spune că eu sabotez fotbalul românesc, nu știu!
Eu ca ministru, dar și MTS, nu am făcut nimic altceva decât să sprijinim redeschiderea sportului, a fotbalului, lucru pe care îl facem și în continuare, împreună cu FRF și LPF. Ei sunt cei mai în măsură în a da informații în legătură cu activitatea noastră la MTS, în acest caz. Practic, dacă are vreo nemulțumire, eu îl invit să se exprime public în legătură cu chestiunea asta. Dar ce trebuie să știe domnul Varga, și cred că știe, e că tot ce ține de organizarea campionatului, de reguli, ține de FRF și LPF. Noi nu avem un rol. Fotbalul în România se autoguvernează”, a spus Stroe, pentru GSP.ro.

Ministrul Tineretului şi Sportului a mărturisit că este suporterul Universității Craiova, însă nu are nicio legătură cu lupta acesteia pentru titlul cu CFR Cluj. „Eu sunt suporter al acestei echipe doar acasă, în fața televizorului, împreună cu copiii mei sau din tribunele de pe «Ion Oblemenco». Am acest drept ca orice om care poate avea propriile opțiuni în materie de sport sau alte domenii. Evident că niciodată n-am să neg acest lucru. Am fost întrebat despre asta încă din momentul învestirii și am fost deschis de atunci.
Oamenii mă cunosc, am prieteni în zona asta, mă cunosc de pe stadion, am abonament acolo, merg cu copiii la meciurile acestei echipe, dar n-am determinat și n-am mișcat niciun milimetru în sensul influențării vreunei decizii, vreodată, în favoarea unei echipe sau a alteia. Cel mai bine întrebați-i pe cei care conduc fotbalul românesc despre o eventuală implicare a mea, dacă asta insinuează domnul Varga.
Eu îl rog să detalieze, că așa e ușor să acuzi, la general. Există multe persoane publice în țara asta care sunt prezente pe stadioane. Am fost și la Cluj în tribună, la meciul cu Sevilla, iar domnul Varga nu mi s-a plâns atunci de nimic. Și eram acolo, la tribuna oficială, foarte multe personalități publice, printre care unele care sunt cu CFR de ani de zile. Chiar cred că e o declarație pe care a dat-o la nervi, la cald”, a adăugat Ionuț Stroe pentru sursa citată mai sus.

Facebook Comments